Wat is een Hybride smartwatch?

Je hebt vast wel eens van een horloge gehoord, toch? En je bent waarschijnlijk volledig op de hoogte van wat smartwatches zijn. Misschien heb je ook wel eens gelezen over hybride smartwatches, maar is het je niet duidelijk wat een hybride horloge doet.

Ik ga je uitleggen wat een hybride smartwatch is en wat ze kunnen doen. Daarbij laat ik je een aantal van de beste hybride smartwatch horloges zien van dit moment. 

Wat is een hybride smartwatch?

Een hybride smartwatch is een samensmelting tussen een normaal mechanisch horloge en een smartwatch. Het combineert een aantal verbonden functies met traditionele horloge-mechanica. Het heeft geen touchscreen, hoeft meestal niet elke dag te worden opgeladen en lijkt niet op een stukje technologie. Het ziet eruit als een normaal horloge.

Als je een Apple Watch, Samsung Gear Sport of Android Wear-horloges niet aantrekkelijk vind omdat ze niet echt op horloges lijken, dan is de hybride smartwatch horloge de ideale oplossing voor jou.

Wat doet een hybride smartwatch?

Garmin Vivomove HR dames hybride smartwatch

De beste manier om te begrijpen wat een hybride smartwatch horloge doet, is door er een te laten zien. [klik hier] Bovenstaande en onderstaande foto toont de mooie Garmin Vivomove HR Rose Goud. Het is een hybride-horloge met smart verbonden functies. Je kunt zien dat het een analoge wijzerplaat heeft, een traditionele horloge-stijl en dat het slank elegant en stijlvol is. 

Mooiste hybride dames smartwatch

Als je op zoek bent naar een mooie betaalbare hybride smartwatch voor dames dan ik ik je van harte de Garmin Vivomove HR – Stijlvolle Hybride Dames Smartwatch – aanbevelen.

 💋 Mooiste
Dames Hybride Smartwatch 2019 

Garmin Vivomove HR - Dames Hybride Smartwatch - Roségoud/wit - Small/medium

  ⭐⭐⭐⭐⭐   76 reviews

Garmin Vivomove HR – Stijlvolle Hybride Dames Smartwatch

€ 192,-

Koop bij Bol.com

NL Handleiding (823 downloads) Bekijk video  video 2
Lees 76 reviews

Deze smartwatch heeft ingebouwde Bluetooth-connectiviteit heeft, en het koppelt met je smartphone via een app. De app is beschikbaar voor iOS en Android, wat betekent dat de kans groot is dat elke smartphone die je hebt werkt met dit mooie dameshorloge. Het is niet zoals de Apple Watch, die alleen met de iPhone werkt.

Wat kan een hybride smartwatch?

De overgrote meerderheid van hybride smartwatches delen dezelfde functionaliteit. Een hybride horloge volgt je stappen, terwijl de app calorieverbranding en activiteitstijd uitwerkt. Sommige horloges volgen ook je slaap, maar het is niet zo gebruikelijk, aangezien de meeste mensen het horloge waarschijnlijk niet 24 uur per dag dragen. Het horloge waarschuwt je van meldingen van je apps van je smartphone door middel van trillingen en of een visuele waarschuwing.

Beste hybride dames smartwatches

Hieronder zie je de top 3 beste (en mooiste) hybride smartwatches voor vrouwen.

Garmin Vivomove HR 2019
Garmin Vivomove HR - Hybride Smartwatch - Roségoud/wit - Small/medium

€ 149,-

⭐⭐⭐⭐⭐ 77  reviews

Bekijk video Lees meer

Withings Steel HR 2017

€ 179,-

⭐⭐⭐⭐⭐ 10  reviews

Bekijk video Lees meer

MyKronoz ZeTime elite 2018

€ 260,-

⭐⭐⭐⭐⭐ 5  reviews

Bekijk video Lees meer

De methode voor waarschuwingsmeldingen varieert per merk en model. Garmin Vivomove HR [klik hier] laat bijvoorbeeld de wijzers van het horloge wijzen (draaien) naar een bepaalde nummer op je horloge, wat je van tevoren hebt ingesteld, voor een bepaalde app of contactpersoon.

Als e-mailmeldingen bijvoorbeeld aan het nummer 3 zijn gekoppeld, gaan de wijzers naar 3 uur op het horloge en blijven daar lang genoeg hangen om een blik te werpen. Andere horloges doen het anders, die hebben bijvoorbeeld een klein LCD schermpje voor waarschuwingen.

Je kunt ook functies verwachten zoals alarmen, wereldtijdzones en een programmeerbare knop die voor verschillende functies kan worden geconfigureerd. Je kunt met zo’n geconfigureerde knop bijvoorbeeld (extern) de sluiter van camera van je smartphone bedienen, muziek besturen, of je telefoon laten overgaan voor als je hem niet kunt vinden.

Verwacht niet dat de meeste hybride smartwatches apps kunnen uitvoeren, watch faces hebben die je kunt wijzigen of complexere functies bevatten zoals een hartslagsensor (hoewel er een paar zijn zoals de Nokia Steel HR [klik hier] die dat wel hebben).

Niet opladen?

Omdat de meeste hybride smartwatches geen touchscreen hebben, verbruiken ze lang niet zoveel energie als een horloge met een touchscreen. In combinatie met Bluetooth Low Energy kan een hybride smartwatch meestal overleven op een knoopcelbatterij en hoeft hij daarom niet ‘s nachts te worden opgeladen.

De batterij kan tot zes maanden meegaan voordat hij moet worden vervangen. Dit maakt hybride smartwatches perfect voor iedereen die wil voorkomen dat hij of zij een wearable horloge bezit die om de dag opnieuw moet worden opgeladen.

Meer keuze voor vrouwen

Omdat een hybride smartwatch niet erg afwijkt van de traditionele horloge-styling en -ontwerp, krijg je veel voordelen van mechanische horloges. Bijna allemaal zijn ze waterbestendig en meestal tot 5ATM (onderwater tot 50 meter), een eenvoudige IP68-classificatie (beperkt tot ongeveer 1,5 meter), en de standaard formaat pinnetjes om het bandje vast te zetten betekend dat je je eigen bandjes kunt gebruiken en of makkelijk nieuwe kiezen. Omdat de ontwerpen meer op het horloge lijken, is er meer keuze voor vrouwen in de hybride smartwatch-wereld.

Tot slot, omdat hybride smartwatches niet zo technisch complex zijn als een volledige smartwatch, zijn ze vaak veel goedkoper.

Welke hybride is het beste?

Nu je volledig bekend bent met de term hybride smartwatch, vraag je wellicht af welke is het beste en waar moet ik mee beginnen? Persoonlijk vind ik de Garmin Vivomove HR het beste (en mooiste) [klik hier] maar de Fossil Group, producent van horloges voor een groot aantal modemerken, heeft ook een uitgebreide catalogus van hybride horloges die ook erg mooi en goed zijn.

Bekijk hier de Fossil dames hybride smartwatch horloges

Deze variëren van zijn eigen modellen, zoals de Q Crewmaster en de nieuwe Q Commuter. Hun portfolio omvat horloges van merken als Skagen [klik hier], Kate Spade, Michele, Misfit en Emporio Armani [klik hier]. Het voordeel van het kiezen van een Fossil-geproduceerd hybride horloge is dat de app geschikt is, connectiviteit eenvoudig en betrouwbaar is en je een ontwerp krijgt van een goede horlogemaker.

Oja, de Nokia Steel HR moet je ook ff checken (die is ook erg mooi!!!) 😉

Plaats een reactie