Werken smartwatches zonder telefoon?

JA! Het is mogelijk om een smartwatch zonder telefoon te gebruiken (standalone). Maar niet alle werken zonder telefoon. De meeste smartwatches – inclusief nieuwe Wear OS-horloges, evenals de horloges van Samsung en Apple – kunnen verbinding maken met een Wi-Fi-netwerk. Dat betekent dat je horloge zich niet binnen het Bluetooth-bereik van je telefoon hoeft te bevinden om apps te gebruiken.

Een handvol horloges, waaronder de Apple Watch en Samsung’s Galaxy smartwatch hebben een simkaart of eSim en bieden mobiele connectiviteit en kunnen zelfstandig functioneren. Met een apart abonnement dat een extra € 10 toevoegt aan je maandelijkse gsm-factuur, kan een mobiele smartwatch basistaken uitvoeren – het eerder genoemde sms’en, e-mailen en training volgen – zonder een telefoon in het Bluetooth-bereik. Je kunt zelfs bellen.

T-Mobile biedt MultiSIM aan voor zowel Apple als Android.

Voor Android-toestellen zoals de Samsung Galaxy Watch5 LTE en de Samsung Galaxy Watch5 Pro LTE kun je gebruik maken van MultiSIM. Als je een Apple-fan bent en nog geen Apple Watch Series 8 of Apple Watch Ultra hebt, kun je deze ook aanschaffen via T-Mobile en vervolgens gebruik maken van MultiSIM. Als je al in het bezit bent van een van deze smartwatches en alleen MultiSIM nodig hebt, kun je op de website [hier] van T-Mobile bekijken hoe je dit kunt activeren.

Met onderstaande LTE/4G  en LTE /5G smartwatches kun je bellen en gebeld worden zonder telefoon met een abonnement van KPN of T-Mobile:

Apple Watch Series 7 T-Mobile
Apple Watch Series 8KPNT-Mobile
Apple Watch SE 2022KPNT-Mobile
Apple Watch UltraKPNT-Mobile
Samsung Galaxy Watch 4 T-Mobile
Samsung Galaxy Watch 5  T-Mobile
Samsung Galaxy Watch5 Pro T-Mobile

Apple Watch Series 7 en 8, SE en Ultra

Apple Watch Series 7 T-Mobile
Apple Watch Series 8KPNT-Mobile
Apple Watch SE 2022KPNT-Mobile
Apple Watch UltraKPNT-Mobile

Apple Watch SE (2022) 4G/LTE

Apple Watch SE 2022KPNT-Mobile

Samsung Galaxy Watch 4 – 4G/LTE

Samsung Galaxy Watch 4T-Mobile

Samsung Galaxy Watch 5 – LTE/5G

Samsung Galaxy Watch 5 T-Mobile

Samsung Galaxy Watch 5 Pro – LTE/5G