Beste Smartwatch met belfunctie 2023

Een smartwatch met simkaart of eSim met een 4G abonnement gaat verder dan een gewone smartwatch. Het is niet langer gewoon een verlengstuk van je smartphone en kan volledig zelfstandig functioneren.

Bekijk hier alle Smartwatches met volledige belfunctie

Smartwatch met 4G: dingen om te overwegen voordat je er een aanschaft

Waarom een ​​smartwatch met 4G kopen?

Er zijn veel voordelen aan het aanschaffen van een smartwatch met 3G- of 4G-connectiviteit. De exacte functionaliteit die je kunt gebruiken, is afhankelijk van je apparaat. Maar typische functies die je kunt verwachten, zijn onder meer de mogelijkheid om vanaf je pols te bellen en gebeld te worden zonder dat er een mobiele telefoon aanwezig is, samen met bepaalde noodfuncties. Je kunt ook meldingen ontvangen en verzenden, online gaan, muziek downloaden, horlogegegevens uploaden naar de cloud en meer. Geen wifi of mobiele telefoon nodig.

Wat is het verschil tussen eSim en LTE?

Mobiele horloges gebruiken LTE of eSIM. Hoewel ze hetzelfde type functionaliteit bieden, is er een belangrijk verschil tussen de twee.

Een LTE (afkorting van ‘long term evolution’) is als een traditionele simkaart. Het is een fysieke kaart die je kunt installeren of verwijderen van je horloge of smartwatch.

Een eSIM (afkorting van ‘embedded SIM’) is daarentegen een ander soort. Het wordt geleverd als onderdeel van het moederbord of de processor van het apparaat. Daarom kan het niet van het apparaat worden verwijderd. Dit betekent dat je geen SIM-houder nodig heeft.

eSim is programmeerbaar en downloadt indirect het abonnement van je smartphone. Op die manier bootst het je telefoon en maakt het verbinding met hetzelfde netwerk. Je gebruikt dus hetzelfde telefoonnummer als op je smartphone. Meestal zijn hier kosten aan verbonden, maar dit hangt af van de provider en het apparaat dat je bezit.

Bij een eSim gebeurt de overstap online als je overstapt van provider. Dit type connectiviteit komt steeds vaker voor. Er wordt gezegd dat eSIM’s het volgende grote ding in simkaarten gaan worden.

Is een mobiel horloge de extra kosten waard?

Sommigen zijn fans van LTE-compatibele horloges, anderen niet zozeer. Ze denken dat ze de functie waarschijnlijk niet vaak zullen gebruiken.

Een ander ding om te overwegen is de prijs. Een LTE of mobiel smartwatch kost nogal wat meer dan een horloge zonder dat type verbinding. Bovendien moet je ook rekening houden met maandelijkse serviceproviderkosten.

Deze zijn dus duidelijk niet voor iedereen weggelegd. Het goede nieuws is dat sommige fabrikanten je de keuze bieden tussen mobiele en niet-mobiele apparaten. Apple en Samsung zijn daar goede voorbeelden van.

Als je onderweg verbonden wilt blijven, zelfs als je telefoon niet in de buurt is, kunnen mobiele horloges je voorkeur hebben. Het is de combinatie van ingebouwde GPS en 4G/LTE-connectiviteit die een volledig ongebonden smartwatch mogelijk maakt. Voeg ingebouwde opslag voor muziek toe en je bent echt onafhankelijk van je telefoon. Maar als je niet wilt dat iemand je belt als je aan het hardlopen bent, dan is dit type apparaat misschien niet iets voor jou.

Hoe zit het met de levensduur van de batterij?

Een andere belangrijke overweging is de batterijduur. Mobiele connectiviteit gaat de tijd tussen oplaadbeurten verkorten. Het hangt er echt van af hoe vaak je de functionaliteit gebruikt en de smartwatch die je gebruikt. Maar ja, het zal je batterij zeker sneller leegmaken dan wanneer je het niet zou gebruiken. Dit is de reden waarom apparaten met 4G/LTE-connectiviteit doorgaans worden geleverd met krachtigere batterijen.

De beste smartwatches met LTE in 2023

De lijst met LTE-compatibele horloges is klein, maar groeit langzaam. We zijn ervan overtuigd dat het slechts een kwestie van tijd is voordat de meeste nieuwe smartwatches deze functionaliteit hebben ingebouwd.

Hieronder vind je de beste smartwatches waarmee je kunt bellen.

Smartwatches waarmee je kunt bellen zonder dat jij je telefoon bij je moet hebben worden ook wel standalone smartwatches genoemd omdat ze een simkaart hebben voor mobiele connectiviteit en dus zonder smartphone werken.

Net als een smartphone kan een smartwatch met een simkaart verbinding maken met een mobiel netwerk. Zodra het is verbonden met het mobiele netwerk, kan het direct om je pols bellen, sms’en en app-meldingen ontvangen.

Een LTE smartwatch heeft een ingebouwde digitale simkaart, ook wel een eSIM genoemd. Hiermee kun je de smartwatch koppelen aan het mobiele abonnement van je smartphone en heb je in principe twee simkaarten onder hetzelfde nummer. Het is echter belangrijk om te weten dat je hiervoor eerst een eSIM abonnement moet afsluiten bij jouw mobiele provider en dat nog niet alle providers deze optie aanbieden. Het is dus verstandig om dit te controleren voordat je een 4G smartwatch aanschaft. Veel mobiele bedrijven activeren de LTE / 4G-functie op uw smartwatch via een telefoongesprek of online.

T-Mobile biedt MultiSIM aan voor zowel Apple als Android.

Voor Android-toestellen zoals de Samsung Galaxy Watch5 LTE en de Samsung Galaxy Watch5 Pro LTE kun je gebruik maken van MultiSIM. Als je een Apple-fan bent en nog geen Apple Watch Series 8 of Apple Watch Ultra hebt, kun je deze ook aanschaffen via T-Mobile en vervolgens gebruik maken van MultiSIM. Als je al in het bezit bent van een van deze smartwatches en alleen MultiSIM nodig hebt, kun je op de website [hier] van T-Mobile bekijken hoe je dit kunt activeren.

Met onderstaande LTE/4G  en LTE /5G smartwatches kun je bellen en gebeld worden zonder telefoon met een abonnement van KPN of T-Mobile:

Onderstaande smartwatches kun je los bestellen bij bol.com.

Je kunt dan eventueel later nog een abonnement afsluiten bij KPN of T-mobile. In onderstaande tabel zie je bij wie je een abonnement kunt afsluiten met de smartwatches.

Apple Watch Series 7   T-Mobile
Apple Watch Series 8 KPN T-Mobile
Apple Watch SE 2022 KPN T-Mobile
Apple Watch Ultra KPN T-Mobile
Samsung Galaxy Watch 4   T-Mobile
Samsung Galaxy Watch 5   T-Mobile
Samsung Galaxy Watch5 Pro   T-Mobile

Abonnement beschikbaar in Nederland

Onderstaande smartwatches hebben 4G/LTE of 5G/LTE connectiviteit (je herkend veel van de modellen door een rode rand om de knop/ kroon). Deze horloges maken het gemakkelijker om te bellen, sms’en, data gebruiken, en je gezondheid en fitnessdoelen bij te houden. Bij onderstaande smartwatches kun je in Nederland een abonnement afsluiten bij verschillende providers waaronder KPN en T-Mobile. T-Mobile introduceert als eerste in Nederland een Multisim abonnement voor Apple én Android.

Apple Watch Series 7 en 8, SE en Ultra

Bij onderstaande Apple Watch Series 7 en 8, SE en Ultra smartwatches met 4G/LTE of 5G/LTE is het mogelijk om een Multisim abonnement af te sluiten in Nederland bij verschillende providers, waaronder KPN en T-Mobile.

Bij onderstaande 4G/LTE Apple Watches kun je een abonnement afsluiten bij of KPN of T-Mobile. In onderstaande tabel zie je bij wie je een Apple Watch abonnement kunt afsluiten.

Bekijk de beste prijs bij Bol.com:

Apple Watch Series 7   T-Mobile
Apple Watch Series 8 KPN T-Mobile
Apple Watch SE 2022 KPN T-Mobile
Apple Watch Ultra KPN T-Mobile

Apple Watch SE (2022) 4G/LTE

Bij onderstaande Apple Watch SE (2022) 4G/LTE smartwatch is het mogelijk om een Multisim abonnement af te sluiten in Nederland bij KPN en T-Mobile.

Bekijk de beste prijs bij Bol.com:

Apple Watch SE 2022 KPN T-Mobile

Samsung Galaxy Watch 4 – 4G/LTE

Bij onderstaande amsung Galaxy Watch 4 – 4G/LTE smartwatch is het mogelijk om een Multisim abonnement af te sluiten in Nederland bij T-Mobile. T-Mobile ondersteunt Galaxy Watch 4 LTE-horloges voor ongeveer 5 euro per maand.

Bekijk de beste prijs bij Bol.com:

Samsung Galaxy Watch 4 T-Mobile

Samsung Galaxy Watch 5 – LTE/5G

Bij onderstaande amsung Galaxy Watch 5 – 4G/LTE smartwatch is het mogelijk om een Multisim abonnement af te sluiten in Nederland bij T-Mobile. T-Mobile ondersteunt Galaxy Watch 5 LTE-horloges voor ongeveer 5 euro per maand.

De Samsung Galaxy Watch 4 4G/ LTEkun je voordelig bestellen bij Bol.com waarna je, mocht je dit willen. een Multisim abonnement kunt gaan afsluiten bij T-Mobile.

Bekijk de beste prijs bij Bol.com:

Samsung Galaxy Watch 5 T-Mobile

Samsung Galaxy Watch 5 Pro – LTE/5G

Bij onderstaande Samsung Galaxy Watch 5 Pro LTE/5G smartwatch is het mogelijk om een Multisim abonnement af te sluiten in Nederland bij T-Mobile. T-Mobile ondersteunt Galaxy Watch 5 Pro LTE-horloges voor ongeveer 5 euro per maand.

De Samsung Galaxy Watch5 Pro kun je voordelig bestellen bij Bol.com waarna je, mocht je dit willen, een Multisim abonnement kunt gaan afsluiten bij T-Mobile.

Bekijk de beste prijs bij Bol.com:

Samsung Galaxy Watch5 Pro T-Mobile

Plaats een reactie