Samsung Galaxy Watch v/s Galaxy Watch Active 2: Welke is het beste?

Samsung heeft het afgelopen jaar veel nieuwe smartwatches uitgebracht, en dit betekent dat kiezen uit het assortiment van het bedrijf steeds moeilijker wordt.

Bovenaan de top staat de Samsung Galaxy Watch, het vlaggenschipapparaat dat eind 2018 werd uitgebracht. Hieraan is nu de Samsung Galaxy Watch Active 2 toegevoegd ter vervanging van het eerste generatiemodel, dat pas enkele maanden geleden werd gelanceerd.

Welke Samsung smartwatch is het beste?

Hieronder vergelijken we de twee smartwatches op alle belangrijke gebieden om je te helpen beslissen welke het beste voor je is. Je kunt onze vergelijking in het kort hieronder bekijken of verder lezen voor een meer diepgaande blik op hoe de twee Samsung-horloges het doen.

Samsung Galaxy WatchSamsung Galaxy Watch Active 2
Grootte opties42mm en 46mm40mm en 44mm
Waterdicht5ATM (tot 50 meter diepte)5ATM (tot 50 meter diepte)
Scherm1.2-inch/1.3-inch 360 x 360 AMOLED1.2-inch/1.4-inch 360 x 360 AMOLED, always on
Bandmaten42 mm / 46 mm uitwisselbaar42 mm uitwisselbaar
Roterende bezelFysieke bezelAanraakgevoelige bezel
Hartslag meterOptische sensorOptische sensor en ECG
Ingebouwde GPSJaJa
Samsung PayJaJa
LTE/4GJa (alleen 46 mm)Ja (beide maten)
BatterijTot 4 dagen (42 mm) / Tot 7 dagen (46 mm)Tot 4 dagen (40 mm) / Tot 2 dagen (44 mm)
UitwisselbaarheidiOS 9.0+ en Android 5.0+iOS 9.0+ en Android 5.0+

Samsung Galaxy Watch v/s Galaxy Watch Active 2: Design

Samsung Galaxy Watch vs Galaxy Watch Active 2: Welke is het beste?

Zoals de namen suggereren, is er een duidelijk verschil tussen deze twee smartwatches – de Galaxy Watch is meer een lifestyle smartwatch, terwijl de Watch Active 2 meer een fitness smartwatch is. Laten we de ontwerpopties vergelijken.

Grootte

Gebruikers kunnen kiezen tussen een flink aantal verschillende ontwerpen met deze twee apparaten. De gewone Galaxy Watch is verkrijgbaar in 42 mm en 46 mm, met zwarte en gouden afwerkingen, beschikbaar voor de kleinere versie, en een zilveren model alleen beschikbaar voor de grootste van de twee. Er zijn geen echte verschillen in software, welke je ook kiest, maar weet dat je alleen LTE / 4G kunt krijgen op de 46 mm, zilveren versie.

Wat betreft de Watch Active 2, deze komt ook in twee verschillende maten – 40 mm en 44 mm. En er zijn twee stijlen waaruit je kunt kiezen: een lichtgewicht, aluminium behuizing met een siliconenband of de roestvrij staal uitvoering, dat wordt geleverd met een lederen band. Beide stijlen, ongeacht de maat zijn verkrijgbaar in zwart, zilver en goud.

We raden aan om beide variaties goed te bekijken, en beslis dan welk model je voorkeur heeft. De 46 mm Galaxy Watch is een behoorlijk groot op vrijwel elke pols – sommigen zullen dat leuk vinden, maar we vermoeden dat de meeste zullen genieten van de minder grote afmetingen van de Watch Active 2.

Gewicht

Als je een lichtgewicht smartwatch wilt, is er geen twijfel dat je beste optie de Galaxy Watch Active 2 is.

Het kleinere, 40 mm-model weegt slechts 26 gram. In vergelijking met de roestvrijstalen Galaxy Watch, die 49 g weegt voor het 42 mm-model en 63 g voor het 46 mm-model, is het een groot vergelijkingspunt in deze horloges. Vooral voor degenen die regelmatig zullen sporten, zal de Watch Active 2 waarschijnlijk een comfortabelere pasvorm hebben. Zelfs het 44 mm, roestvrijstalen model van de sportieve smartwatch weegt minder (45 g) dan de kleinere Galaxy Watch.

Samsung Galaxy Watch vs Galaxy Watch Active 2: Welke is het beste?

Display

Zoals we hebben opgemerkt, variëren de modelgroottes behoorlijk in beide smartwatches. En hoewel dat ook betekent dat de weergavegrootte zelf ook zal veranderen, zijn dezelfde specificaties beschikbaar voor de Galaxy Watch- en Watch Active 2-modellen.

Welke je ook kiest, welke het beste om je pols past, je krijgt een Super AMOLED-scherm met een resolutie van 360 x 360 pixels en alle bieden de optie om altijd aan te blijven.

Roterende bezel

Ondanks het feit dat het voor de eerste generatie is gevallen, verschijnt de kenmerkende roterende ring van Samsung op de Watch Active 2. Dit laat gebruikers snel en gemakkelijk hun weg draaien door de smartwatch-interface, net als bij de Galaxy Watch, hoewel het iets anders werkt.

In plaats van op te treden als een afzonderlijke module aan de buitenrand van het scherm, heeft de Watch Active 2 in plaats daarvan deze functionaliteit ingebouwd in een aanraakscherm. Je geeft misschien de voorkeur aan de fysieke ring van de Galaxy Watch boven deze nieuwe ring, maar Samsung heeft het in ieder geval in een of andere vorm naar de Active 2 gebracht.

Waterdicht

Beide sets smartwatches worden geleverd met zowel een waterratio van 5ATM als een IP68-tag. Dit betekent in wezen dat beide Samsung smartwatches bestand zijn tegen waterdruk (tot een diepte van 50 meter) en volledig vrij zijn van water- en stofschade.

Samsung Galaxy Watch v/s Galaxy Watch Active 2: Functies

Samsung Galaxy Watch vs Galaxy Watch Active 2: Welke is het beste?

Net als het ontwerp van deze twee smartwatches zijn er ook verschillende sterke en zwakke punten voor elk. Aangezien beide echter Tizen OS gebruiken en van dezelfde fabrikant komen, is er geen overweldigend verschil.

Lifestyle-kenmerken

Fitness is een focus voor deze Samsung smartwatches – met name voor de Active 2, maar er is ook een scala aan meer traditionele smartwatch-functies op beide modellen.

Het paar werkt natuurlijk met iOS- of Android-apparaten, terwijl je ook toegang hebt tot Samsung Pay, meldingen, opslag voor muziek en een volledige app store, met onder meer Uber en Spotify. Samsung’s eigen stemassistent, Bixby, verschijnt ook op beide modellen.

Uiteraard kunnen meldingen voor teksten, e-mails, oproepen en apps van derden allemaal via het horloge worden ontvangen en via de bijbehorende app worden beheerd. En hoewel dit natuurlijk gemakkelijker is op een groter scherm (waarvan de Galaxy Watch het grootste kan bieden), lijkt de Watch Active 2 wat meer geïntegreerde sociale functies te pushen. Gebruikers zullen bijvoorbeeld genieten van een rijkere Twitter-ervaring en kunnen YouTube-video’s vanaf de pols bekijken.

LTE / 4G-ondersteuning

Ondersteuning voor stand-alone connectiviteit werkt op dezelfde manier op beide Samsung smartwatches. In wezen hebben de topmodellen de optie om LTE te hebben, dus dat is de 46 mm Galaxy Watch en roestvrijstalen varianten van de Watch Active 2. Voor de andere modellen is de verbinding beperkt tot Bluetooth.

Samsung Galaxy Watch vs Galaxy Watch Active 2: Welke is het beste?

Fitness- en wellness-modi

Zowel de Galaxy Watch als Watch Active 2 zijn ontworpen voor fitness, hoewel het de laatste van die een voorsprong heeft op het gebied van trainingsmodi en speciale functies. Terwijl de gewone Galaxy Watch 21 modi biedt voor buitenoefeningen en de sportschool, kan de nieuwe Active je tijdens 39 verschillende soorten training monitoren, met zeven, waaronder hardlopen, wandelen, fietsen en zwemmen, allemaal automatisch bijgehouden.

Het heeft ook een bijgewerkte Running Coach van de eerste generatie, zodat je je hardlooptempo in realtime kunt volgen.

Voor beide apparaten krijgt je 24 uur per dag stress-tracking via Samsung Health, terwijl slaap ook wordt vastgelegd in de portal. Als je begeleide meditatie wilde, is dat ook op beide mogelijk.

Sensoren

Interessant is dat er ook een behoorlijk verschil is tussen deze twee smartwatches op de sensorafdeling. Beide hebben een versnellingsmeter, gyroscoop, barometer en GPS, hoewel de hartslagsensor op de Watch Active 2 veel beter lijkt.

Niet alleen heeft Samsung het ontwerp verbeterd – het bevat nu acht LED’s, waardoor het regelmatiger en nauwkeuriger metingen kan uitvoeren – maar het wordt ook het eerste Samsung-horloge dat ondersteuning biedt voor elektrocardiogrammetingen. Deze functie is niet live bij de lancering, maar Samsung geeft aan dat nieuws over de uitrol er binnenkort komt.

Batterijduur

Dit gebied is, zoals altijd, afhankelijk van hoe je de smartwatch gebruikt. De ruwe cijfers suggereren echter dat de Galaxy Watch de voorkeursoptie is voor diegenen die de levensduur van de batterij prioriteren.

Voor de Watch Active 2 heeft het 44mm-model een 340mAh-batterij, terwijl de 40mm-editie dat tot een 247mAh-eenheid verkleint. Ter vergelijking: de 42mm Galaxy Watch heeft een 270mAh-batterij en in het grotere 46mm-model past in een 472mAh-batterij. In ieder geval op papier, hoe groter het apparaat, hoe langer het zou moeten meegaan.

Samsung suggereert dat de 46 mm Galaxy Watch ongeveer een week mee kan, terwijl de grotere Watch Active 2 ongeveer vier dagen zou moeten werken. Maar zoals we al zeiden, dit ligt aan het gebruik van functies zoals LTE / 4G. Als je die veel gebruikt zal de batterij sneller leeg geraken.

Samsung Galaxy Watch v Galaxy Watch Active 2: prijs

Samsung Galaxy Watch vs Galaxy Watch Active 2: Welke is het beste?

In tegenstelling tot de eerste generatie, is de Samsung Galaxy Watch Active 2 steviger geprijsd dan de Galaxy Watch. De 40 mm-versie van het apparaat kost € 299,-, oplopend tot € 319,- voor het 44 mm-model. Er zijn nog geen details met betrekking tot de LTE-editie, hoewel het bedrijf suggereert dat het binnenkort beschikbaar zal zijn via alle grote winkels in Nederland.

Ondertussen komt de prijs van de 42 mm Galaxy Watch op gemiddeld  zo’n € 229,-, tot € 229,- voor de 46 mm-versie.

Als je de Galaxy Watch of Galaxy Watch Active 2 wilt kopen, is het belangrijk om te weten dat je niet echt fout kunt gaan – tenminste met de feiten die we nu kennen.

We zijn momenteel bezig met het evalueren van de Active 2 en kunnen daarom hoe dan ook geen volledig oordeel vellen, hoewel het verfijnde ontwerp en de nieuwe functies suggereren dat het de oudere Galaxy Watch kan evenaren als de kroon voor de beste Samsung smartwatch.

Net als bij de oude generatie, zullen degenen die prioriteit geven aan een lichtgewicht, sportief gebouwd en meer gedetailleerd gezondheidsonderzoek beter worden bediend met de Watch Active 2. Degenen die echter een meer traditionele smartwatch-look en -ervaring willen, met het potentieel voor een langere levensduur van de batterij , wil misschien de Galaxy Watch beter bekijken.

Bestel hier de Samsung Galaxy Watch

Bestel hier de Samsung Galaxy Watch Active 2

Plaats een reactie