Samsung Galaxy Watch 5 Review: de Beste Samsung Smartwatch tot nu toe

Met de nieuwe Samsung Galaxy Watch 5 (2022) heeft Samsung zijn weg gevonden in de smartwatch-ruimte. Nee, het is niet zo heel anders dan de Samsung Galaxy Watch 4 van vorig jaar, maar het handjevol upgrades heeft een incrementele, maar toch ruime aantrekkingskracht.

De nieuwe Samsung Galaxy Watch 5 is verkrijgbaar in drie modellen:

Standaard: dit is de standaard bluetooth-model en is verkrijgbaar in twee maten, 40mm en 44 mm:

LTE/5 verbinding: met dit model kun je bellen en gebeld worden zonder dat je je telefoon bij je hoeft te dragen. Verkrijgbaar in 40 mm en 44 mm:

De Pro watch: dit is de nieuwe “robuuste” of buitensport horloge van Samsung. Ook verkrijgbaar met LTE/5G verbinding:

Lees Meer over de Nieuwste Samsung Galaxy Watch 5:

De batterijduur van de Samsung Galaxy Watch 5 is tot 10 uur langer, terwijl het ook beter bestand is tegen krassen dankzij een display van saffierkristalglas. De onderkromming is opnieuw gevormd om de polsen natuurlijker te laten passen en het oppervlak dat daadwerkelijk contact maakt met je huid te vergroten, waardoor de nauwkeurigheid van de sensormetingen wordt verbeterd.

Over gezondheidssensoren gesproken, de Samsung Galaxy Watch 5 heeft een nieuwe te bieden: een huid temperatuur lezer. Het werkt nog niet echt, maar als het dat doet, zal het slaapregistratie informeren en openstaan voor externe gezondheidsontwikkelaars.

Na een volledige week met het apparaat te hebben doorgebracht voor deze Samsung Galaxy Watch 5 review, is het duidelijk dat dit het beste Samsung-horloge tot nu toe is voor de meeste mensen, en de beste smartwatch in het algemeen voor iedereen met een Samsung-smartphone.

Samsung Galaxy Watch 5 prijs en beschikbaarheid

Samsung Galaxy Watch5 – Smartwatch – 44 mm – Silver

De prijs van de Samsung Galaxy Watch 5 begint bij € 299 voor het 40 mm Bluetooth-model. Het 40 mm LTE-model begint bij € 349. De prijs van € 289 en € 329 is voor de 44 mm-configuraties met respectievelijk Bluetooth en LTE. Ik merk op dat dit een consistente prijsstijging van € 30 is in vergelijking met de Galaxy Watch 4. Samsung heeft de prijzen van de Galaxy Watch elk jaar gewijzigd, dus ik ben niet per se verrast.

Ondertussen kost de Samsung Galaxy Watch 5 Pro, het nieuwe “robuuste” of buitensport horloge dat dit jaar wordt aangeboden, € 469 voor Bluetooth en € 519 voor LTE. Het wordt geleverd in een unieke maat van 45 mm. De Samsung Galaxy Watch 4 Classic blijft ook te koop.

Beide horloges zijn nu beschikbaar,

Samsung Galaxy Watch 5 versus Galaxy Watch 5 Pro

Samsung Galaxy Watch5 Pro – Smartwatch – 45 mm – Black

Er zijn belangrijke verschillen tussen de Samsung Galaxy Watch 5 en de Galaxy Watch 5 Pro die een van de versies van het horlogeaanbod van dit jaar beter voor je kunnen maken dan de andere. De Samsung Galaxy Watch 5 Pro is een geheel nieuw model dat de Garmin-markt wil betreden met een batterijduur van 80 uur, een ultra duurzaam ontwerp en specifieke buitensport functies.

Deze voordelen hebben een prijs – zoals ik hierboven al zei, de Galaxy Watch 5 Pro begint bij € 469. Ik heb de Watch 5 Pro nog steeds niet volledig beoordeeld, maar ik heb wel gespeculeerd voor wie de Galaxy Watch 5 Pro is, gebaseerd op wat ik tot nu toe heb gezien.

Samsung Galaxy Watch 5 review: Ontwerp

Samsung Galaxy Watch Pro Black en Titanium

Zoals je je misschien herinnert, bood de standaard Samsung Galaxy Watch 4 vorig jaar een bijgewerkte vorm en gevoel in vergelijking met de Samsung Galaxy Watch 3. Hij was nog steeds sportief en deed zelfs denken aan de Samsung Galaxy Watch Active 2, maar hij had een meer verfijnde behuizing en een naadloze overgang van horloge naar horlogeband. Het algehele uiterlijk van de Galaxy Watch 5 is nog steeds een beetje atletisch, maar het aanpassen van mijn wijzerplaat zorgde voor voldoende veelzijdigheid.

In tegenstelling tot de optie tussen de Samsung Galaxy Watch 4 vs. Galaxy Watch 4 Classic, wordt er geen roterende ring aangeboden voor de Galaxy Watch 5-serie. De roterende ring heeft in de loop der jaren fans vergaard, waaronder enkele van onze eigen schrijvers. Persoonlijk vind ik het prima dat het wordt uitgefaseerd, maar ik weet dat vele anderen (inclusief mijn mede Galaxy Watch 5-recensenten) zullen protesteren. Het houdt het horloge slank, en nogmaals, als je zoveel van de ring houdt, koop dan gewoon de Galaxy Watch 4 Classic.

Samsung Galaxy Watch5 – Smartwatch – 40 mm – Silver

Anders creëert de opnieuw gevormde kromming van de Galaxy Watch 5 aan de onderkant meer oppervlakte voor horloge-op-huidcontact, wat volgens Samsung helpt bij de nauwkeurigheid van gegevens die zijn verzameld van de biometrische sensor. Wat duurzaamheid betreft, blijft het horloge waterbestendig tot 5ATM met een IP68-classificatie. Het display is gemaakt van saffierkristalglas, dat volgens Samsung 60% sterker is tegen krassen dan voorheen.

De Galaxy Watch 5 is verkrijgbaar in vier kleuren: grafiet, zilver, saffier (alleen 44 mm) en roze goud (alleen 40 mm). Het wordt geleverd met siliconen bandjes, maar Samsung verkoopt een aantal verwisselbare bandjes. Ik heb tijdens dit een paar van de nieuwere riemontwerpen uitgeprobeerd en de variëteit op prijs gesteld.

Samsung Galaxy Watch 5 review: huidtemperatuursensor

De meest opvallende nieuwe interne Galaxy Watch 5-functie is de toevoeging van een temperatuuranalysesensor, die los van de 3-in-1 BioActive-sensor van Samsung lijkt te bestaan. De BioActive-sensor, die vorig jaar debuteerde, leest de hartslag, SpO2 en lichaamssamenstelling via BIA (bio-elektrische impedantieanalyse). De huidtemperatuurlezer bevindt zich enigszins uit het midden aan de onderkant van de behuizing van de Galaxy Watch.

Helaas zal de huidtemperatuurlezer bij de lancering functioneel zijn. Dat gezegd hebbende, heeft Samsung verduidelijkt wat de Samsung Galaxy Watch 5 huidtemperatuursensor zal doen. Ik kan het niet helpen, maar wou dat ik het nu kon proberen, maar het zal de moeite waard zijn om het uit te proberen zodra het live is.

Samsung Galaxy Watch 5 review: Fitness-tracking

In mijn Samsung Galaxy Watch 4-trainingstest vond ik de Galaxy Watch een capabele fitnesspartner. Als je mij volgt, heb je misschien al meer dagelijkse fitnesservaringen gezien met de nieuwste smartwatch van Samsung, maar ik ben blij te kunnen melden dat het nog steeds een solide activiteitstracker is voor meer dan alleen het tellen van stappen (hoewel het kan dat ook.)

Het kan bekende trainingstypen volgen, zoals hardlopen, fietsen en pilates, maar ook specifieke trainingsbewegingen met vormgidsen, zoals push-ups en bicep-krullen. Al die tijd houdt het apparaat de hartslag, het aantal verbrande calorieën en de verstreken tijd bij.

Een van mijn favoriete fitness-trackingfuncties van de Galaxy Watch 5 is auto-tracking voor wandelen (naast andere activiteiten). Omdat ik in een stad woon, loop ik bijna overal waar ik kan. De Galaxy Watch 5 begon automatisch mijn loopgegevens bij te houden na 10 minuten en beëindigde automatisch mijn wandeling ongeveer 10 minuten nadat ik ook stopte met bewegen. De auto-pauzefunctie voor wandelen was ook handig om te stoppen bij verkeerslichten.

Natuurlijk zet de Galaxy Watch 5 de analysefunctie van de lichaamssamenstelling voort. Het nemen van een BIA-meting op de Samsung Galaxy Watch 5 is gemakkelijk en snel, vooral in vergelijking met de moeite die het zou kosten om je fysieke make-up te laten testen bij een dokterspraktijk. Als ik mijn fitnessreis wilde volgen, zou een bio-elektrische impedantieanalyse (BIA)-test op de pols ongeveer een keer per week me kunnen helpen te zien hoe mijn lichaam in de loop van de tijd verandert.

Samsung Galaxy Watch 5 review: slaap volgen

De Galaxy Watch 5 heeft een bijgewerkte slaapcoach, ontworpen om bruikbare slaapplannen te bieden op basis van hoe goed (of niet) je zzz’s opvangt. Nadat ik de Galaxy Watch 5 een paar dagen ‘s nachts had gedragen, stelde ik een basislijn vast. Gelukkig heb ik een gereguleerd slaapschema en de tijd dat het horloge detecteerde dat ik sliep, leek nauwkeurig.

Ik kon mijn snurk- en slaapstadiagegevens op mijn pols of op mijn gekoppelde Samsung-telefoon bekijken. Ik kon ook ‘s nachts mijn ademhalingsfrequentie controleren dankzij de bloedzuurstof (SpO2) -sensor in de Galaxy Watch 5. Dat gezegd hebbende, deze sensor is er een die de levensduur van de batterij verkort, maar daarover hieronder meer.

Samsung Galaxy Watch 5 review: Wear OS

De Samsung Galaxy Watch 5 draait op Wear OS, mogelijk gemaakt door Samsung, wat in feite betekent dat de smartwatch-software van Google de basis vormt van de ervaring, maar het is gelaagd door veel van de interne apps, wijzerplaten en menu’s van Samsung. Het betekent ook dat de smartwatch moeiteloos koppelt en synchroniseert met andere Samsung-apparaten in hetzelfde gebruikersecosysteem.

Samsung Galaxy Watch5 Pro – Smartwatch – 45 mm – Black

Het grootste voordeel van Wear OS 3 is de opname van Google-services, namelijk Gmail, Google Maps en, meer recentelijk voor Galaxy Watch-apparaten, Google Assistant. Dit zijn allemaal dingen die de Google Pixel Watch zal hebben wanneer deze debuteert, maar voor nu wordt de Samsung Galaxy Watch 5 de beste smartwatch voor Android.

Als je wilt zien hoe de wearables zich opstapelen, bekijk dan onze Galaxy Watch 5 vs Google Pixel Watch-preview. Ik zal opmerken dat ik onlangs de Montblanc Summit 3 heb uitgeprobeerd en vond dat het meer aanvoelde als het Wear-besturingssysteem van weleer, vergeleken met de op maat gemaakte versie van Samsung. Het contrast verraste me, maar laat zien dat de gebruikerservaring van de Galaxy Watch 5 individueel zal zijn.

Samsung Galaxy Watch 5 review: batterijduur en opladen

De Galaxy Watch 5 heeft een 15% grotere batterij dan de Galaxy Watch 4 en belooft een batterijduur van maximaal 50 uur. Dat is ongeveer 10 uur meer dan voorheen, en ik merkte zeker de verbetering. Op een volledige lading ging mijn Galaxy Watch 5-eenheid meer dan twee dagen mee voordat hij in een spaarzame, alleen-tijdmodus ging.

Dat gezegd hebbende, toen ik het always-on display en SpO2-monitoring inschakelde, duurde de Galaxy Watch 5 tijdens mijn testen bijna 30 uur. Hoewel ik meestal de voorkeur geef aan AOD, leek het de moeite waard om het uit te schakelen om de levensduur van de batterij van de Galaxy Watch 5 te verlengen.

Wat het opladen betreft, zegt Samsung dat een oplaadbeurt van 8 minuten je 8 uur slaaptijd zou moeten opleveren, en de smartwatch kan in slechts 30 minuten worden opgeladen tot 45%. Ik kreeg eigenlijk 48% van de dood in een getimede 30 minuten, wat een volledige lading in een uur zou moeten betekenen.

Samsung Galaxy Watch 5 review: oordeel

De Samsung Galaxy Watch 5 introduceert een kleine, maar respectabele verzameling incrementele upgrades. Het brengt geen radicale veranderingen aan, maar verbetert twee pijlers die typisch belangrijk zijn voor smartwatch-gebruikers: het volgen van de gezondheid en de levensduur van de batterij. De temperatuursensor is bijzonder interessant, maar aangezien deze nog niet beschikbaar is, kan er een reden zijn om te wachten met kopen.

Maar voor degenen met Samsung-telefoons die op zoek zijn naar het beste draagbare accessoire, is de Samsung Galaxy Watch 5 een goed idee. Het ziet er geweldig uit, is een capabele fitnesstracker en is vanaf € 299 een redelijke prijs. Vooral als je het vergelijkt met de Apple Watch, die begint bij € 399.

Het is moeilijk om geen vergelijkingen te maken tussen de Galaxy Watch en Apple Watch, omdat ze uit elkaar zijn gegaan als twee verschillende apparaten voor twee verschillende productecosystemen. Voor mij lijkt het alsof de Galaxy Watch de M.O. van de Apple Watch volgt. door jaarlijks een kleine upgrade uit te voeren naar wat al een populaire smartwatch was. En daar is absoluut niets mis mee.

De Samsung Galaxy Watch 5 heeft een nieuwe huidtemperatuurlezer, een krasbestendiger scherm en een langere batterijduur. Het is de beste versie van Samsung’s smartwatch tot nu toe.

Pluspunten

+Sportief en toch veelzijdig ontwerp
+Sterker, kras bestendig scherm
+ Huid temperatuur sensor toegevoegd
+Langere levensduur van de batterij

Minpunten

– Huidtemperatuur lezer werkt niet bij lancering

Samsung galaxy horloge 5 specificaties:

Startprijs: € 299
Kleuren: grafiet, zilver, saffier, roze goud
Afmetingen: 44,4 x 43,3 x 9,8 mm (44 mm) / 39,3 x 40,4 x 9,8 mm (40 mm)
Gewicht: 1,18 oz (44 mm) / 1,01 oz (40 mm)
Scherm: 1,4 inch, 450 x 450 (44 mm) / 1,2 inch, 396 x 396 (40 mm)
Bewerker: Exynos W920
Geheugen: 1,5 GB RAM + 16 GB
Levensduur batterij (nominaal): 50 uur
Duurzaamheid: 5ATM + IP68
Connectiviteit: Bluetooth, LTE, NFC, GPS
Compatibiliteit: Android 8.0 of hoger

Bestel NU de nieuwe Samsung Galaxy Watch 5 bij Bol.com:

Plaats een reactie