Oppo smartwatch kopen? NIEUW! (2020) Nederland

Oppo Watch lijkt qua vorm en stijl op de Apple Watch

Oppo heeft tijdens Find X2 evenement op het podium aangekondigd dat de nieuwe Oppo smartwatch zal worden onthuld. Release datum: 24 maart 2020.

• Oorspronkelijk gezegd: “Het verdient een eigen presentatie”
• Oppo onthult vervolgens het horloge volledig in China en in een persbericht Facebook Twitter Pintrest LinkedIn Mail

Bij zijn Find X2 Europese lancering – waar het pronkte met de nieuwe Find X2 en Find X2 Pro – plaagde Oppo de Oppo Watch, zeggend dat het op een gegeven moment zijn eigen lancering zou krijgen.

Het bedrijf zei “het verdient zijn eigen presentatie” en koos ervoor om geen details te geven aan de Europese / Britse pers. En – na dit te hebben gedaan – besloot het toen te onthullen en de details in een persbericht aan te kondigen. Kleur ons in de war!

Wat betreft het horloge zelf, het lijkt qua vorm en stijl behoorlijk op de Apple Watch, iets dat we al van tevoren wisten, dankzij de teasers van het bedrijf.

De 46 mm-variant maakt gebruik van een 1,91-inch AMOLED flexibel displaypaneel onder een gebogen glasplaat aan de voorzijde. Het heeft een scherm-tot-lichaam verhouding van bijna 73 procent en een resolutie van 402 x 476. Ter referentie, de 44 mm Apple Watch heeft een 1,76-inch scherm met 448 x 368 pixels.

Net als de Apple Watch is er echter een pixeldichtheid van 326ppi, waardoor het mooi en helder is om mee te gaan met die levendige AMOLED-kleuren.

Het heeft een gepolijst aluminium frame en 3D gebogen kristalglas en heeft zelfs een keramische basis aan de onderkant van het horloge waar de hartslagsensoren leven.

De band kan eenvoudig worden verwijderd met een enkele knop en banden zijn verkrijgbaar in Italiaans kalfsleer of fluorrubber in verschillende kleuren.

Er is een sterke focus op gezondheid en fitness; met verschillende oefensensoren om tempo, stappen, hartslag, locatie en dergelijke te meten, plus is waterbestendig tot 50 meter.

Als je het ‘s nachts draagt, kun je het je slaap laten volgen en kunnen vrouwen hun menstruatiecyclus erop volgen. Al met al klinkt het als een volleerd tracker voor allerlei gezondheidsstatistieken.

Wat misschien intrigerend is, is dat Oppo een intern ontwerp gebruikte dat twee processors gebruikt. Er is een Snapdragon-processor voor het zware tillen en een Apollo-chip voor het verzorgen van minder intensieve taken, waardoor de batterij lang meegaat.

Over de batterij gesproken, Oppo beweert dat je 40 uur gebruik kunt krijgen in de normale smartwatch-modus en met de ‘Watch VOOC’ opladen kun je binnen 75 minuten van 0-100 bijvullen. (15 minuten in de lader geplaatst kan het horloge bijna de helft vullen voor een volledige dag gebruik).

Ondanks dat hij officieel had aangekondigd dat zijn smartwatch zou worden onthuld bij de lancering van Find X2, leek Oppo aanvankelijk van gedachten te zijn veranderd en besloot hij hem op een later tijdstip te lanceren. Of – althans – dat zeiden ze tijdens het evenement.

Oppo plaagde zijn smartwatch nu al een paar weken, en tot het persbericht werd gelanceerd, leek het alsof ze nog een tijdje door zouden gaan.

Toen werd het horloge toch aangekondigd.

De meest waarschijnlijke – en waarschijnlijke – verklaring voor dit alles is dat het bedrijf verschillende berichten en lanceringsschema’s heeft voor China en Europa en van plan was zijn lokale lancering te hosten voorafgaand aan een bredere uitrol.

Het is vaak het geval, maar we denken dat die boodschap veel beter had kunnen worden gecommuniceerd. Vooral gezien het wereldwijde karakter van het lanceringsevenement van Find X2.

Oppo Watch zal wereldwijd beschikbaar zijn, maar in eerste instantie zal het apparaat in China worden gelanceerd en vanaf 24 maart verkrijgbaar zijn (release date).

LEES OOK
Beste Dames Smartwatches (2023) Reviews & Ervaringen
LEES OOK
Dames smartwatch (2023) kopen? Hoe kies (en koop) ik de beste?
SmartwatchOmschrijvingInfo

Apple Watch - Series 5 - Roze - 44mm

Apple Watch Series 5

Beste allround smartwatch

Bekijk de prijs

Xiaomi Amazfit GTS smartwatch Zwart - Dames Smartwatch

Xiaomi Amazfit GTS
Beste budget smartwatch
Bekijk de prijs

Samsung Galaxy Watch Active 2 - Smartwatch - Rosegoud

Galaxy Watch Active 2

Het beste voor Android

Bekijk de prijs

Fitbit Versa 2 - Smartwatch - Roze goud - Dames Smartwatch

Fitbit Versa 2

Het beste voor fitness-tracking

Bekijk de prijs

Garmin Vivoactive 4S - Smartwatch - Powder Gray

Garmin Vivoactive 4S

Het beste voor sport

Bekijk de prijs

Plaats een reactie