Beste Smartwatch voor Dames Senioren 2023

Ben je op zoek naar de beste smartwatch voor dames senioren (2023) met valdetectie, SOS knop, ingebouwde GPS en 4G/LTE-verbinding zonder dat een koppeling met een smartphone nodig is? Sportieve dames senioren kunnen in 2023 kiezen uit een aantal mooie en elegante 4G smartwatches met slimme functies zoals valdetectie, medische waarschuwingen verzenden, hartslag monitoring en een hele reeks andere gezondheids- en welzijnsstatistieken.

Om de beste smartwatches voor dames senioren te kiezen, analyseerden wij smartwatches van topmerken en evalueerde ze op basis van prijs, opslag, batterijduur, klant beoordelingen en meer. Lees verder om te ontdekken welke dames smartwatches opvallen en de beste keuze zijn voor senioren.

(PS): We hebben onze focus en voorkeur gelegd op de smartwatches met GPS en 4G, omdat een smartwatch met 4G ervoor zorgt dat je smartwatch verbonden blijft, zelfs als Bluetooth en wifi niet goed werken of als je smartphone niet binnen bereik is.

Beste 4G smartwatches voor dames senioren in 2023

Hieronder zie je de beste smartwatches voor dames senioren met GPS en LTE /4G verbinding:

Apple Watch 7​

 • GPS: Ja

 • 4G/LTE: Ja

 • Batterijduur: 18 uur

 • Heeft noodfunctie: Ja

 • Heeft valdetectie: Ja

Apple Watch Series 7 GPS Biedt meldingen van onregelmatige hartritmes en is "zwembestendig" met een waterbestendigheid tot een diepte van 50 meter. Inclusief drie maanden gratis Apple Fitness+ bij aankoop

Galaxy Watch 4

 • GPS: Ja

 • 4G/LTE: Ja

 • Batterijduur: 40 uur

 • Heeft noodfunctie: Ja

 • Heeft valdetectie: Ja

Samsung Galaxy Watch 4 is een populaire smartwatch en biedt 16 gigabyte opslagruimte, realtime ECG-bewaking en 12 maanden garantie. Met de Galaxy Watch 4 kun je slaapstatistieken en bloedzuurstofniveaus volgen, je trainingen volgen en meer.

Apple Watch SE

 • GPS: Ja

 • 4G/LTE: Ja

 • Batterijduur: 18 uur

 • Heeft noodfunctie: Ja

 • Heeft valdetectie: Ja

De Apple Watch SE heeft meer dan 7.000 positieve Amazon-klantrecensies die getuigen van de bruikbaarheid en bruikbaarheid van deze smartwatch. De waterbestendige Apple Watch SE synchroniseert naadloos met andere iOS-apparaten en biedt veiligheidsfuncties, waaronder valdetectie, nood-SOS en internationale noodoproepen.


Bekijk hier alle 4G Smartwatches met simkaart

#1 Apple Watch Serie 6, 7 en SE

Een populaire smartwatch voor elke leeftijd is de Apple Watch. Hoewel het vrij prijzig is, hebben Apple Series 7, Series 6 en SE tal van functies om ouderen te helpen. In termen van je budget kost de SE minder, de 6 meer, en de Series 7 als de duurste kost ongeveer € 500 euro.

Dankzij WatchOS is er voor elke Apple watch een breed scala aan gezondheidsapps beschikbaar. Deze omvatten hoge/lage/onregelmatige hartslagmeldingen, SOS-noodoproepen en waterbestendigheid.

De latere twee Apple-horloges, de SE en 7, bieden beide ook valdetectie en internationale noodoproepen.

Alle drie de Apple-horloges hebben zowel een aanraak- als een knopinterface – een digitale kroon en knop aan de zijkant – plus twee verschillende schermformaten en een comfortabele band met een gespsluiting.

De Series 7 beschikt ook over een “always-on display”-functie, die snelle toegang geeft tot belangrijke informatie. Je kunt er ook voor kiezen om de GPS- of GPS+cellulaire versie te hebben. Dat laatste maakt het niet nodig om een iPhone in de buurt te hebben.

GPS+cellulaire (4G) versie

Bekijk de prijs bij Bol.com:

GPS versie

Bekijk de prijs bij Bol.com:

#2 Samsung Galaxy Watch

Als het de snelheid en stijl is die je zoekt in een smartwatch, dan heeft de Samsung Galaxy het allemaal. Net als zijn Apple-concurrent, biedt Samsung verschillende versies aan: de Samsung Galaxy Watch 4 [hier], de Samsung Galaxy Watch Active 2 [hier] of de Samsung Galaxy Fit 2 activity tracker  [hier].

Als je op zoek bent naar de meeste functies en een helderder scherm, dan geef je de voorkeur aan de Watch 4 of Watch Active 2.

Voor meer fitness-trackingfuncties, betere muziekmogelijkheden en een algeheel betere weergave voor oudere ogen, zijn die twee van Samsung nog steeds de beste keuze. Hoewel de Galaxy Fit 2 een geweldige fitnesstracker is, kunnen senioren merken dat deze niet precies aan hun behoeften voldoet.

Een smartwatch van een smartphone gigant als Samsung kan betekenen dat er veel kan met dit toestel. Maar dat betekent niet dat het een slechte optie is voor oudere mensen, vooral als de gebruiker de technologie kent en openstaat voor hoogwaardige draagbare technologie.

Het enige nadeel op dit moment is het gebrek aan ondersteuning voor iPhones. Als je een Android-gebruiker bent, is de Samsung Galaxy Watch 4 een goede keuze.

Bekijk de prijs bij Bol.com:
Galaxy Watch 4 met GPS en 4G

Bekijk de prijs bij Amazon.nl:
Galaxy Watch 4 met GPS en 4G

#3 Garmin Lily

De Garmin Lily is een geweldig horloge van Garmin dat perfect zou kunnen zijn voor senioren en vooral aantrekkelijk voor vrouwen. De belangrijkste redenen voor onze keuze als topkandidaat zijn de eenvoud, kosten en prestaties, en de incidentdetectie/SOS-functies die het biedt. Deze combinatie maakt het een uitstekende keuze voor senioren.

Tik drie keer op je wijzerplaat en laat je contactpersonen voor noodgevallen weten dat je hulp nodig hebt.

Je moet binnen het bereik van je telefoon zijn om het te laten werken, maar deze functie kan nog steeds een redder in nood zijn. De Lily zal ook detecteren of je bent gevallen en het noodmeldingsproces starten.

Het is een eenvoudig horloge en heeft geen ingewikkelde functies om mee te rommelen. Voor een prijskaartje van minder dan € 200 is het een geweldige smartwatch om te hebben.

Garmin Lily:

Bekijk de prijs bij Bol.com:

Waarom een dames smartwatch voor senioren?

Ondanks dat het een relatief nieuwe technologie is, zijn smartwatches eenvoudig in te stellen of te integreren in je gezondheidsroutine. Zie het als nog een hightech bolwerk in je verdedigingslinie voor gezond ouder worden – alles in een zeer handig, comfortabel pakket.

Smartwatches stellen senioren in staat om sociale connectiviteit met de wereld te hebben, veiligheid en geruststelling voor hun dierbaren, en autonomie om onafhankelijk te blijven – allemaal om hun pols.

Afhankelijk van je budget bieden smartwatches vergelijkbare niveaus van bescherming, kracht en potentieel als smartphones. Het is een betaalbare manier om je gemoedsrust te vergroten, of je nu onderweg of thuis bent.

Dames smartwatch voor senioren, waar moet je op letten?

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een smartwatch voor dames senioren? Bij de aanschaf van een alarm horloges voor is het belangrijk om naar de individuele behoeften van jou als senior te kijken. Hoe zou je het apparaat doorgaans gebruiken? Zijn er specifieke gezondheidsstatistieken die je zou willen monitoren, zoals hartslag of zuurstofgehalte in het bloed? En als je van plan bent het vooral voor de veiligheid te dragen, is het belangrijk om prioriteit te geven aan functies zoals valdetectie, GPS-tracking en de mogelijkheid om medische waarschuwingen te verzenden. Door deze factoren te bepalen, kun je de beste optie voor jezelf vinden.

Hieronder vindt je nog een paar details waarmee je rekening moet houden bij het kopen van de beste smartwatch voor dames senioren.

Een gebruiksvriendelijke focus

Zoek bij de aanschaf van een nieuwe smartwatch naar opties die eenvoudig in te stellen en te gebruiken zijn, of apparaten die hetzelfde besturingssysteem gebruiken dat de persoon al kent van zijn telefoon of tablet. Als iemand bijvoorbeeld al bekend is met Apple-producten of eerder een Fitbit heeft gebruikt, kan die ervaring hun vermogen om zich aan te passen aan een apparaat dat met vergelijkbare technologie werkt, vergroten.

Communicatie voorkeuren

Als contact houden met vrienden en familieleden een prioriteit is, zoek dan naar een apparaat dat sms-berichten en oproepen kan verzenden en ontvangen. Extra gegevensopslag, evenals telefoonsynchronisatie en sms-mogelijkheden zijn beschikbaar met duurdere smartwatch-opties.

Gezondheids- en welzijnsproblemen

De meeste smartwatches bieden, ongeacht de prijs, basisfuncties voor gezondheidsbewaking, zoals stappentellers en slaaptrackers. Ondertussen kunnen duurdere producten hartritmes volgen en het zuurstofgehalte in het bloed bijhouden, naast andere meer geavanceerde statistieken.

Grootte, gewicht, draagbaarheid en comfort

Sommige smartwatches leggen de nadruk op slanke, lichtgewicht ontwerpen, dus zorg ervoor dat je het gewicht van je gewenste apparaat controleert voordat je het koopt. Lees ook recensies van klanten om meer te weten te komen over mogelijke problemen met de band of pasvorm van een smartwatch.

Veiligheidsvoorzieningen

Als veiligheid een punt van zorg is, zoek dan naar een apparaat met valdetectie, betrouwbare connectiviteit (inclusief goed ondersteunde apps die niet snel crashen) en medische noodwaarschuwingen. Veiligheidsbewuste shoppers willen er misschien ook voor zorgen dat hun smartwatch nauwkeurige GPS-tracking en naadloze apparaatsynchronisatie biedt.

Het moet er goed uit zien

Veiligheid is het natuurlijk het belangrijkst, maar je wilt er ook goed uitzien. Daarom is het aanbod van mooie elegante dames smartwatches zeker iets wat je als senior wilt meenemen voor het maken van de beste keuze.

Tot slot

Een smartwatch is misschien niet voor iedereen geschikt, maar deze steeds alomtegenwoordigere draagbare technologie kan je leven of dat van een geliefde verrijken, verbeteren en mogelijk zelfs redden. Vooral senioren kunnen profiteren van de veiligheids- en welzijnsfuncties die zijn ingebouwd in smartwatches.

Maar zoals bij elk apparaat gaat het erom iets te vinden dat de specifieke toeters en bellen biedt die aan je unieke behoeften en voorkeuren voldoen.

Bekijk hier alle 4G Smartwatches met simkaart

Wil je meer weten over het kopen van de beste 4G smartwatch voor ouderen?

Plaats een reactie