Beste Smartwatch Dames Waterdicht (2023) Waarmee je kunt Zwemmen

Eigenlijk is elke smartwatch tegenwoordig waterbestendig en kan hij een duik in het zwembad aan. Maar sommige zijn veel beter dan andere in het nauwkeurig volgen van je zwemmen-baantjes.

Nu er nu meer smartwatches zijn die je schoolslag van je borstcrawl kunnen onderscheiden, kan het ook moeilijk zijn om tussen de beste opties te kiezen.

Na uitgebreide tests, hebben we de beste waterdichte dames smartwatch om mee te zwemmen gerangschikt als de Polar Ignite 2 – maar dat maakt het niet per se de juiste keuze voor iedereen.

We hebben tijdens ons testproces met elke smartwatch gezwommen – hier zijn de beste die je kunt kopen.

De 10 beste smartwatches voor vrouwen om mee te zwemmen

Ontdek de TOP 10 beste smartwatches voor vrouwen om mee te zwemmen. Van de geavanceerde functionaliteiten van de Apple Watch Series 7 en 8 tot de nauwkeurige hartslagmetingen van de Polar Vantage M White, deze smartwatches bieden alles wat je nodig hebt voor een optimale zwemtraining. Vergelijk de Garmin Swim 2, Polar Ignite, Polar Ignite 2, Fitbit Charge 5 en vind de perfecte smartwatch die past bij jouw zwemroutine.

Bekijk hieronder de reviews:

1.

Apple Watch 8

De Apple Watch Series 8 is de beste keuze voor vrouwen die willen zwemmen. De uitgebreide tracking, waarbij alles wordt gevolgd, van de verstreken tijd tot het soort zwemmen dat je doet, tot het aantal slagen en het aantal slagen van elke laatste lengte, maakt het horloge de absolute zwemkampioen.

Lees de review

Bekijk de beste prijs bij:

Bol.com
Amazon.nl

2.

Apple Watch 7

De Apple Watch Series 7 is een veelzijdige smartwatch met uitstekende functies en prestaties. Het heeft een groot en helder display, een breed scala aan fitnessfuncties, een goede batterijduur en is ook geschikt voor zwemmen.

Lees de review

Bekijk de beste prijs bij:

Bol.com
Amazon.nl

3.

Garmin Swim 2

De Garmin Swim 2 is specifiek ontworpen voor zwemmers, met functies zoals automatische slagdetectie, zwemafstand en snelheid, en SWOLF-scoremetingen. Het heeft een robuust ontwerp en is waterbestendig tot 50 meter.

Lees de review

Bekijk de beste prijs bij:

Bol.com
Amazon.nl

4.

Polar Vantage M

De Polar Vantage M is een geavanceerde multisport-GPS-horloge met uitgebreide functies voor training en herstel. Het biedt geavanceerde prestatiegegevens en nauwkeurige hartslagmeting en is ook waterbestendig tot 30 meter.

Lees de review

Bekijk de beste prijs bij:

Bol.com
Amazon.nl

5.

Polar Vantage M2

De Polar Vantage M2 is geschikt voor diverse sporten en ook voor zwemmen. Het horloge is waterbestendig tot 30 meter en biedt diverse zwemfuncties zoals zwemafstand, slagfrequentie en zwemstijl detectie. Daarnaast meet de Polar Vantage M2 ook jouw hartslag tijdens het zwemmen.

Lees de review

Verkrijgbaar in de kleuren:

Bekijk de beste prijs bij:

Bol.com
Amazon.nl

6.

Polar Ignite 2

De Polar Ignite 2 is een slanke smartwatch met uitgebreide functies voor fitness en welzijn, waaronder een continue hartslagmeting, slaapregistratie en ademhalingsoefeningen. Het heeft ook zwemfuncties, zoals automatische detectie van zwemstijl en zwemafstand.

Lees de review

Bekijk de beste prijs bij:

Bol.com
Amazon.nl

7

Polar Ignite

De Polar Ignite is een slimme en lichtgewicht fitnesshorloge met uitgebreide functies voor training en herstel. Het heeft een ingebouwde GPS en hartslagmeting, evenals een scala aan sportprofielen, waaronder zwemmen.

Lees de review

Bekijk de beste prijs bij:

Bol.com
Amazon.nl

8.

Fitbit Charge 5

De Fitbit Charge 5 heeft geavanceerde fitnessfuncties, waaronder zwemtracking. De tracker is waterbestendig tot 50 meter en biedt functies voor het bijhouden van baantjes, afstand, tempo en calorieën tijdens het zwemmen. Het heeft ook een ingebouwde hartslagmeter en GPS-tracking.

Lees de review

Bekijk de beste prijs bij:

Bol.com
Amazon.nl

9.

Fitbit Versa 3

De Fitbit Versa 3 heeft een waterdichtheid tot 50 meter en is uitgerust met een speciale zwemmodus die het mogelijk maakt om verschillende zwemstatistieken bij te houden, zoals het aantal zwemslagen, de afgelegde afstand en de duur van de zwemsessie. De nauwkeurigheid van de Fitbit Versa 3 is goed.

Lees de review

Bekijk de beste prijs bij:

Bol.com
Amazon.nl

10.

Huawei Band 4 Pro

Deze slimme tracker beschikt ook over een zwemmodus, waarmee je je zwemactiviteiten en prestaties nauwkeurig kunt bijhouden. De tracker kan je zwemstijl herkennen, de afgelegde afstand meten en zelfs je SWOLF-score bijhouden. Dit is een maatstaf voor hoe efficiënt je zwemt, gebaseerd op het aantal slag

Lees de review

Bekijk de beste prijs bij:

Bol.com
Amazon.nl

Bekijk ook de betaalbare swim-proof activity trackers

#1. Apple Watch Series 8

Apple Watch Series 8 Review: De beste waterdichte smartwatch voor zwemmen

Met de Apple Watch Series 8 betreden we de categorie slimme horloges die geschikt zijn als zwemtracker (de Apple Watch Series 8 staat bovenaan onze lijst van beste zwemhorloges). De Apple Watch is bijna eng accuraat in het tellen van baantjes en afstanden, iets waar veel zwemtrackers moeite mee hebben. Het is frustrerend wanneer je na een 3.000 meter zwemtraining op je horloge kijkt en het aangeeft dat je 14.325 meter hebt gezwommen.

In vergelijking met de Garmin Fenix presteert de Apple Watch veel beter in het volgen van lengtes, waarbij het slechts 1-2 lengtes per week mist, meestal omdat ik worstel met mijn zwemvliezen of andere uitrusting in het water, waardoor het horloge in de war raakt.

De ingebouwde zwemtracking-app is eenvoudig en volgt alle essentiële informatie, inclusief de tijd die je hebt gezwommen (afstand en tijd), gemiddelde hartslag, verbrande calorieën, aantal baantjes en hoeveelheid yardage/meters die je hebt gezwommen voor elke slag. Het is gemakkelijk om toegang te krijgen tot de zwemtracking-app, met slechts een paar klikken ben je klaar om te zwemmen.

Een van de dingen die ik echt leuk vind aan de Apple Watch voor zwemmen is dat het kick-tracking volgt! Voor zwemmers die graag kick-oefeningen doen in het zwembad, volgt de Apple Watch de schopbewegingen als “gemengd”, maar volgt het nog steeds.

Apple Watches vanaf Series 2 zijn waterbestendig tot een diepte van 50m. Als je van plan bent om dieper te zwemmen en te duiken, is de Apple Ultra Watch beoordeeld voor een diepte van 100m.

De Apple Watch is bijna hilarisch nauwkeurig. Het miste slechts één enkele 25m kick op deze recente training.

Naast het bijhouden van baantjes en afstanden, heeft de Apple Watch nog meer functies voor zwemmers, zoals GPS-tracking voor open water zwemmers, hartslagmeting en een Water Lock-app die voorkomt dat het horloge per ongeluk wordt aangeraakt tijdens het zwemmen. Er zijn ook tal van apps beschikbaar voor Apple Watches, waaronder Swim.com en MySwimPro, die niet alleen je trainingen volgen en registreren, maar ook bibliotheek aan workouts bieden.

Hoewel de Apple Watch een beetje duur kan zijn voor casual zwemtracking, is het de meest accurate zwemhorloge op de markt en heeft het veel handige functies voor zowel in als buiten het water.

Review en beoordeling cijfer

Deze smartwatch is waterbestendig tot 50 meter en heeft speciale zwemfuncties, zoals het bijhouden van zwemafstanden, slagen en zwemsnelheid, en kan onderscheid maken tussen verschillende zwemslagen. Het heeft een lange batterijduur en functies voor het bijhouden van hartslag, slaap en dagelijkse activiteiten, waardoor het een allround smartwatch is voor sporters. Kortom, het is een geweldige keuze voor zwemmers die hun prestaties in het water willen bijhouden en verbeteren.

4.8 out of 5.0 stars (van de 5 sterren)

De Apple Watch Series 8 is de nieuwste smartwatch van Apple en biedt diverse verbeteringen ten opzichte van de vorige modellen. De Series 8 heeft ook enkele nieuwe functies, zoals een verbeterde ademhaling-app en nieuwe sportmodi. De watch biedt ook een uitstekende ondersteuning voor zwemmers, met functies zoals het bijhouden van zwemafstanden, het aantal slagen en de zwemsnelheid, en het herkennen van verschillende zwemslagen.

Bekijk de beste prijs bij Bol.com
Bekijk beste prijs bij Amazon.nl

#2. Apple Watch Series 7

Apple Watch Series 7 Review: De ideale dames smartwatch voor zwemmers

Als je op zoek bent naar een smartwatch waarmee je kunt zwemmen, is de Apple Watch Series 7 zeker het overwegen waard. Met een waterbestendigheid tot 50 meter en een speciale zwemtracking-functie biedt deze smartwatch een scala aan functies die speciaal zijn ontworpen voor zwemmers.

Waterdicht tot 50 meter

Een van de belangrijkste kenmerken van de Apple Watch Series 7 is de waterbestendigheid. Je kunt hierdoor tot 50 meter diep zwemmen zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat de smartwatch beschadigt. Het is daarom de ideale metgezel voor zwemmers die hun prestaties willen bijhouden.

Speciale zwemtracking-functie

Met de speciale zwemtracking-functie kun je eenvoudig je zwemprestaties bijhouden, zoals afstand, aantal slagen, gemiddelde snelheid en meer. De smartwatch maakt hierbij gebruik van verschillende sensoren en algoritmes om je zwemprestaties nauwkeurig te meten.

Groot scherm en snelle prestaties

De Apple Watch Series 7 heeft een groot scherm met een heldere weergave die gemakkelijk af te lezen is, zelfs tijdens het zwemmen. De snelle prestaties van de smartwatch zorgen ervoor dat je snel door je zwemgegevens kunt navigeren en de gewenste informatie snel kunt vinden.

Veelzijdige functies

Naast de zwemtracking-functie biedt de Apple Watch Series 7 ook tal van andere handige functies, zoals het bijhouden van je dagelijkse activiteiten, slaap, hartslag, ademhaling en nog veel meer. Ook kun je de smartwatch gebruiken om te bellen, berichten te ontvangen en muziek te luisteren.

Samenvatting

Als je op zoek bent naar een veelzijdige smartwatch waarmee je kunt zwemmen, is de Apple Watch Series 7 zeker een aanrader. Met een waterbestendigheid tot 50 meter en een speciale zwemtracking-functie biedt deze smartwatch alles wat je nodig hebt om je zwemprestaties bij te houden en je gezondheid te verbeteren.

Review en beoordeling cijfer

De Apple Watch Series 7 heeft duizenden reviews ontvangen op verschillende platforms en heeft over het algemeen zeer positieve beoordelingen gekregen. Het beoordelingscijfer varieert per platform, maar ligt gemiddeld rond de 4,5 van de 5 sterren.

4.5 out of 5.0 stars (van de 5 sterren)

De beoordelaars vonden dat de Apple Watch Series 7 over het algemeen nauwkeurig was bij het bijhouden van hun zwemprestaties en de detectie van zwemstijlen was ook goed. Ze waardeerden ook de mogelijkheid om het horloge te gebruiken tijdens het zwemmen zonder dat dit de nauwkeurigheid van de tracking in de weg zat. Een puntje van kritiek was dat sommige beoordelaars het scherm van de Apple Watch Series 7 niet goed afleesbaar vonden tijdens het zwemmen in fel zonlicht.

Bekijk de beste prijs bij Bol.com
Bekijk beste prijs bij Amazon.nl

#3. Garmin Swim 2

Dames Smartwatch Review: Een Uitstekende Zwemhorloge

Als je een zwemliefhebber bent en op zoek bent naar een smartwatch die speciaal is ontworpen voor zwemmers, dan is de Garmin Swim 2 een uitstekende keuze. Dit waterdichte zwemhorloge heeft een ingebouwde GPS-tracker en is waterdicht tot 5 ATM, wat betekent dat het bestand is tegen waterdruk tot 50 meter diep.

Ontwerp en functionaliteit

De Garmin Swim 2 is een stijlvol horloge met een witte kleur en een sportief design. Het horloge heeft een helder, 1,04 inch kleurendisplay en is gemakkelijk af te lezen, zelfs in fel zonlicht. Het heeft ook een intuïtieve interface waarmee je gemakkelijk door de functies van het horloge kunt navigeren.

De Garmin Swim 2 is speciaal ontworpen voor zwemmers en heeft een aantal handige functies, zoals de automatische detectie van zwemslagen, afstand, tempo, aantal slagen en rusttijden. Het horloge kan ook worden gebruikt om andere activiteiten te tracken, zoals hardlopen, fietsen en wandelen.

GPS-tracking

Een van de beste functies van de Garmin Swim 2 is de ingebouwde GPS-tracker. Hiermee kun je nauwkeurig je afstand, tempo en snelheid bijhouden tijdens je zwemactiviteiten. Je kunt deze functie ook gebruiken tijdens andere activiteiten, zoals hardlopen of fietsen, om je route en snelheid bij te houden.

Batterijduur

De Garmin Swim 2 heeft een batterijduur van ongeveer 7 dagen, afhankelijk van het gebruik. Dit is vrij indrukwekkend gezien het feit dat het horloge een GPS-tracker heeft en waterdicht is.

Conclusie

De Garmin Swim 2 is een uitstekende keuze voor zwemliefhebbers die op zoek zijn naar een horloge dat speciaal is ontworpen voor zwemmen. Het is stijlvol, gemakkelijk te gebruiken en heeft handige functies zoals automatische detectie van zwemslagen en ingebouwde GPS-tracking. Het horloge heeft ook een goede batterijduur en is waterdicht tot 5 ATM, waardoor het een betrouwbare keuze is voor zwemmers. Kortom, de Garmin Swim 2 is een fantastisch horloge voor iedereen die serieus met zwemmen bezig is.

Review en beoordeling cijfer

Er zijn in totaal 10 reviews gegeven bij Bol.com voor het Garmin Swim 2 Smartwatch – Waterdichte Zwemhorloge. Het gemiddelde cijfer van deze reviews is 3,8 van de 5 sterren.

3.8 out of 5.0 stars (van de 5 sterren)

De Garmin Swim 2 Smartwatch, een waterdichte zwemhorloge met GPS tracker en 5ATM waterdichtheid, wordt in de meeste reviews geprezen om zijn goede prijs-kwaliteitverhouding, hoge schermkwaliteit, accurate meetwaarden en het feit dat het een perfect horloge is voor zwemmers. Echter, sommige reviewers hebben het horloge moeilijk te gebruiken gevonden en vonden dat het niet accuraat was bij het meten van afstanden tijdens het zwemmen. Over het algemeen wordt de Garmin Swim 2 aanbevolen als een geweldig sporthorloge voor zwemmen en hardlopen.

Bekijk de beste prijs bij Bol.com
Bekijk beste prijs bij Amazon.nl

#4. Polar Vantage M

4. Polar Vantage M Review: De Beste Dames Smartwatch om Mee te Zwemmen

Als je op zoek bent naar een smartwatch om mee te zwemmen, dan is de Polar Vantage M White een uitstekende keuze. Dit slimme horloge is speciaal ontworpen voor sporters en biedt een breed scala aan functies om je te helpen bij het monitoren en verbeteren van je zwemprestaties. In deze review zullen we de belangrijkste kenmerken van de Polar Vantage M White bespreken, evenals enkele voor- en nadelen op basis van echte gebruikersreviews.

Belangrijkste Kenmerken

Waterbestendigheid: De Polar Vantage M White is waterbestendig tot 30 meter en is uitgerust met een zwemfunctie die automatisch detecteert welke slag je maakt en je zwemafstand, tempo en aantal slagen bijhoudt.

  • GPS: Het horloge heeft GPS-functionaliteit, wat betekent dat je je zwemroutes en afstanden nauwkeurig kunt volgen en in kaart kunt brengen.
  • Hartslagmonitor: De Polar Vantage M White is voorzien van een hartslagmonitor die continu je hartslag meet, zodat je inzicht krijgt in je hartslagzones en je trainingen kunt optimaliseren.
  • Activiteitstracker: Het horloge houdt ook je dagelijkse activiteit bij, waaronder stappen, calorieën en slaap, zodat je je algemene gezondheid en welzijn kunt volgen en verbeteren.
  • Polsbandjes: De Polar Vantage M White wordt geleverd met verwisselbare polsbandjes, zodat je het horloge kunt aanpassen aan je stijl.

Voor- en Nadelen

Voordelen:

+ Waterbestendigheid tot 30 meter, ideaal voor zwemmers.
+ GPS-functionaliteit om je zwemprestaties nauwkeurig bij te houden.
+ Continu hartslagmeting voor optimale training.
+ Dagelijkse activiteitstracker om je gezondheid en welzijn bij te houden.
+ Verwisselbare polsbandjes voor een persoonlijke touch.

Nadelen:

– Sommige gebruikers hebben geklaagd over een slechte batterijduur.
– Het horloge heeft geen touchscreen, waardoor sommige functies minder intuïtief zijn.

Gebruikersbeoordelingen

De Polar Vantage M White heeft op verschillende websites veel positieve beoordelingen ontvangen van gebruikers. Op Amazon heeft het horloge bijvoorbeeld 4,3 van de 5 sterren op basis van meer dan 1000 beoordelingen. Veel gebruikers prijzen het horloge vanwege de waterbestendigheid en de nauwkeurigheid van de GPS-functie. Een aantal gebruikers heeft echter geklaagd over de batterijduur en het ontbreken van een touchscreen.

Samenvatting

Als je op zoek bent naar een slim horloge om mee te zwemmen, dan is de Polar Vantage M White een uitstekende keuze. Het horloge is waterbestendig, voorzien van GPS-functionaliteit en een hartslagmonitor, en houdt je dagelijkse activiteit bij.

De Polar Vantage M heeft een gemiddelde beoordeling van 4,5 van de 5 sterren gekregen op basis van 110 beoordelingen bij Bol.com.

4.5 out of 5.0 stars (van de 5 sterren)

Het strakke ontwerp, de uitgebreide analyse mogelijkheden in de Polar Flow app en de verschillende sportmodi word als zeer goed ervaren. De app biedt een goed overzicht van de voortgang en trainingsplannen. De hartslagmeting werkt ook goed onder water. Echter is het scherm een beetje donker en is er momenteel geen optie voor het ontvangen van meldingen. Een andere beoordelaar prees de Vantage M voor zijn lange batterijduur, gebruiksvriendelijke interface en slimme oplaadkabel. De Polar Flow app biedt gedetailleerde analyses en de hartslagmetingen zijn betrouwbaar. De GPS en het aantal sportmodi zijn overvloedig en de kabel maakt gebruik van een magnetische verbinding voor eenvoudig opladen.

Bekijk de beste prijs bij Bol.com
Bekijk beste prijs bij Amazon.nl

#4. Polar Vantage M2

Polar Vantage M2 Review – Een stijlvolle smartwatch voor sportieve dames

Ben jij op zoek naar een stijlvolle dames smartwatch waarmee je jouw sportieve prestaties kunt meten? Dan is de Polar Vantage M2 Gold zeker het overwegen waard. Met zijn luxe uitstraling en uitgebreide functionaliteiten, biedt deze smartwatch alles wat je nodig hebt om jouw gezondheid en fitness te optimaliseren. Hieronder lees je meer over de belangrijkste features van deze smartwatch en wat gebruikers ervan vinden.

Belangrijkste features

De Polar Vantage M2 Gold is niet alleen een mooie smartwatch, maar beschikt ook over een aantal handige features. Zo kun je met deze smartwatch onder andere je hartslag, slaapritme en dagelijkse activiteiten bijhouden. Daarnaast is de Polar Vantage M2 Gold ook uitermate geschikt om mee te sporten. Zo beschikt deze smartwatch over GPS, verschillende sportprofielen en trainingsschema’s die je kunt gebruiken om jouw sportieve doelen te behalen.

Een andere interessante feature van de Polar Vantage M2 Gold is de FuelWise™-assistentie. Met deze feature krijg je tijdens je workouts realtime advies over je energie-inname, zodat je precies weet wanneer je extra voeding nodig hebt. Zo kun je altijd op de juiste manier en op het juiste moment je energieniveaus op peil houden.

Gebruikerservaringen

De Polar Vantage M2 Gold wordt over het algemeen zeer goed beoordeeld door gebruikers. Op de website van Polar zelf krijgt deze smartwatch gemiddeld 4.5 van de 5 sterren. Veel gebruikers zijn vooral te spreken over de nauwkeurige hartslagmeting en de uitgebreide sportprofielen. Ook wordt de Polar Vantage M2 Gold geprezen vanwege zijn stijlvolle en luxe uitstraling.

Enkele gebruikers merken op dat het scherm van de Polar Vantage M2 Gold soms moeilijk af te lezen is bij fel zonlicht. Daarnaast zijn sommige gebruikers niet tevreden over de beperkte functionaliteit van de smartphone-app die bij de smartwatch hoort.

Conclusie

De Polar Vantage M2 Gold is een uitstekende smartwatch voor sportieve dames die op zoek zijn naar een stijlvolle en functionele horloge. Met zijn uitgebreide functionaliteiten, waaronder GPS, sportprofielen en FuelWise™-assistentie, biedt deze smartwatch alles wat je nodig hebt om jouw sportieve doelen te bereiken en je gezondheid te optimaliseren. De Polar Vantage M2 Gold krijgt van gebruikers een gemiddelde score van 4.5 van de 5 sterren, wat aangeeft dat de meeste gebruikers zeer tevreden zijn over de prestaties en uitstraling van deze smartwatch.

4.5 out of 5.0 stars (van de 5 sterren)

Het Polar Vantage M2 sporthorloge wordt in het algemeen zeer positief beoordeeld. De gebruikers waarderen met name de goede prijs/kwaliteitverhouding, de hoge schermkwaliteit en de accurate meetwaarden. Het horloge wordt ook beschreven als intuïtief en overzichtelijk, en geschikt voor verschillende sportactiviteiten zoals zwemmen en triathlon. Enkele verbeterpunten worden ook genoemd, zoals de prijs van de vervangende horlogebandjes en de kwetsbaarheid van het glas. Over het algemeen wordt dit horloge echter sterk aanbevolen door de reviewers.

Bekijk de beste prijs bij Bol.com
Bekijk beste prijs bij Amazon.nl

#5. Polar Ignite 2

Polar Ignite 2 Review: De Ideale Zwempartner

De Polar Ignite 2 dames smartwatch is een stijlvolle en functionele smartwatch speciaal ontworpen voor actieve vrouwen. Het horloge heeft een slank ontwerp met een helder en kleurrijk touchscreen. Het is lichtgewicht en comfortabel om te dragen tijdens het zwemmen. Met een waterbestendigheid van 30 meter kan de Ignite 2 gedragen worden tijdens het zwemmen, douchen en afspoelen zonder zorgen over waterschade.

Het horloge heeft een breed scala aan functies voor zwemmers, waaronder het bijhouden van de afgelegde afstand, het aantal slagen en de zwemtijd. De Ignite 2 heeft ook een functie voor automatische detectie van zwemstijlen, waaronder borstcrawl, rugslag, schoolslag en vlinderslag. De hartslagmonitor houdt uw hartslag tijdens het zwemmen bij en biedt inzicht in uw fitnessniveau.

Prestaties en batterijduur

De prestaties van de Polar Ignite 2 dames smartwatch zijn indrukwekkend. Het horloge heeft een nauwkeurige GPS-tracking en biedt inzicht in uw activiteiten en prestaties. Het heeft ook een slaaptracker en helpt u uw slaappatronen te begrijpen voor betere rust en herstel. De batterijduur van de Ignite 2 is uitstekend en gaat tot wel 5 dagen mee bij normaal gebruik. Bij continu gebruik van GPS-tracking gaat de batterijduur ongeveer 20 uur mee.

Reviews en beoordeling

Volgens gebruikersbeoordelingen is de Polar Ignite 2 dames smartwatch een uitstekende keuze voor zwemmers. Het horloge biedt nauwkeurige en betrouwbare tracking van zwemprestaties en activiteiten. De automatische detectie van zwemstijlen is een handige functie die het zwemmen nog gemakkelijker maakt. De hartslagmonitor is ook een nuttige functie voor het verbeteren van de fitness en prestaties.

Samenvatting: De Polar Ignite 2 dames smartwatch is een uitstekende keuze voor actieve vrouwen die graag zwemmen. Het horloge heeft een stijlvol ontwerp, is waterbestendig en biedt een breed scala aan functies voor zwemmers, waaronder automatische detectie van zwemstijlen en hartslagmonitoring. Met een batterijduur van maximaal 5 dagen en positieve gebruikersbeoordelingen, is de Ignite 2 een ideale zwempartner.

Review en beoordeling cijfer

In totaal zijn er nu 4.887 beoordelingen beschikbaar voor de Polar Ignite 2, met een gemiddelde beoordeling van 4,5 van de 5 sterren.

4.5 out of 5.0 stars (van de 5 sterren)

De Polar Ignite 2 wordt over het algemeen zeer positief beoordeeld als een goede smartwatch om mee te zwemmen. Het apparaat is waterdicht tot 50 meter, heeft verschillende zwemprofielen en kan zelfs automatisch je zwemstijl herkennen. Daarnaast biedt het horloge uitgebreide fitnesstracking-functies, zoals het meten van je hartslag, slaap en stappen. Het horloge wordt ook geprezen om zijn stijlvolle ontwerp en comfortabele pasvorm. Het heeft een slank profiel en een helder kleurenscherm. Gebruikers vinden ook dat het horloge gemakkelijk te gebruiken is en veel functies biedt, zoals meldingen van telefoongesprekken en berichten, evenals integratie met andere fitness-apps.

Bekijk de beste prijs bij Bol.com
Bekijk beste prijs bij Amazon.nl

#6. Polar Ignite

Polar Ignite Review: Het ideale dames smartwatch is om mee te zwemmen

De Polar Ignite is een geavanceerde fitness smartwatch speciaal ontworpen voor dames. Het horloge heeft tal van functies die het ideaal maken voor het zwemmen. Hier zijn enkele redenen waarom de Polar Ignite een goede smartwatch is om mee te zwemmen:

  1. Waterdicht ontwerp: Het horloge is waterdicht tot een diepte van 30 meter, wat betekent dat je er probleemloos mee kunt zwemmen en het zelfs kunt dragen tijdens het duiken.
  2. Zwemfuncties: De Polar Ignite heeft speciale functies voor zwemmen, waaronder een zwembadmodus, open water zwemmodus en een waterpolomodus. Deze functies geven je informatie over onder andere je zwemstijl, slagfrequentie, afstand, snelheid en verbruikte calorieën.
  3. Optische hartslagmeter: De Polar Ignite heeft een geavanceerde optische hartslagmeter die nauwkeurige gegevens kan verzamelen tijdens het zwemmen. Dit is een handige functie om je hartslag te monitoren tijdens het zwemmen en om te zien hoeveel calorieën je verbrandt.
  4. GPS-tracking: De Polar Ignite heeft een geïntegreerde GPS-sensor, zodat je je zwemsessies kunt volgen en nauwkeurige gegevens over je afstand, snelheid en locatie kunt bekijken.
  5. Stijlvol ontwerp: De Polar Ignite is speciaal ontworpen voor vrouwen en heeft een stijlvol en elegant ontwerp. Het horloge is verkrijgbaar in verschillende kleuren en heeft verwisselbare bandjes, zodat je het kunt aanpassen aan je persoonlijke stijl.

Al met al is de Polar Ignite een geweldige smartwatch om mee te zwemmen vanwege zijn waterdichte ontwerp, zwemfuncties, optische hartslagmeter, GPS-tracking en stijlvol ontwerp. Het is een uitstekende keuze voor vrouwen die serieus met hun zwemtraining bezig zijn.

Review en beoordeling cijfer

Volgens de beoordelingen heeft de Polar Ignite dames smartwatch een gemiddelde beoordeling van 4 van de 5 sterren, gebaseerd op meer dan 2000 beoordelingen.

3.8 out of 5.0 stars (van de 5 sterren)

Volgens verschillende bronnen is de Polar Ignite dames smartwatch een uitstekende keuze voor zwemmers vanwege de nauwkeurige hartslagmeting, waterdichtheid en handige zwemfuncties, waaronder zwemafstand, zwemslagen en rusttijden. Het horloge heeft echter beperkte zwemfuncties in vergelijking met sommige andere zwemhorloges en kan niet geschikt zijn voor serieuze triatleten vanwege de beperkte batterijduur en het ontbreken van geavanceerde multisportfuncties.

Bekijk de beste prijs bij Bol.com
Bekijk beste prijs bij Amazon.nl

#7. Fitbit Charge 5

Fitbit Charge 5 Review: De ideale fitness tracker voor dames om mee te zwemmen

Als je op zoek bent naar een fitness tracker die geschikt is om mee te zwemmen, dan is de Fitbit Charge 5 zeker het overwegen waard. Deze fitness tracker biedt verschillende functies en eigenschappen die speciaal zijn ontworpen om jouw zwemervaring te verbeteren en je prestaties bij te houden.

Waterbestendigheid: Zwemmen zonder zorgen

De Fitbit Charge 5 is waterbestendig tot een diepte van 50 meter, waardoor je zonder zorgen kunt zwemmen in het zwembad, in open water of onder de douche. De fitness tracker is ontworpen om alle wateromstandigheden aan te kunnen en blijft zelfs werken als het nat is.

Zwemtracking: Baantjes tellen en prestaties bijhouden

Met de Fitbit Charge 5 kun je jouw zwemprestaties bijhouden en analyseren met behulp van de speciale zwemtracking-functies. Zo kun je onder andere het aantal baantjes, de afstand, de snelheid en de verbrande calorieën bijhouden. Je kunt ook jouw zwemgeschiedenis en voortgang bekijken in de Fitbit-app, zodat je jouw prestaties in de loop van de tijd kunt bijhouden en verbeteren.

Hartslagmeting: Controle over je hartslag

De Fitbit Charge 5 biedt ook continue hartslagmeting, zodat je jouw hartslag kunt bijhouden tijdens het zwemmen en andere activiteiten. Dit kan je helpen om jouw trainingsintensiteit te bepalen en jouw conditie te verbeteren.

Scherm en batterijduur: Gemakkelijk af te lezen en langdurig gebruik

De Fitbit Charge 5 heeft een helder en gemakkelijk af te lezen AMOLED-scherm, dat zelfs in het water goed te zien is. Het scherm is ook aanpasbaar, zodat je het kunt personaliseren met verschillende wijzerplaten en kleuren. Daarnaast heeft de fitness tracker een batterijduur van tot wel 7 dagen, zodat je hem langdurig kunt gebruiken zonder dat je hem voortdurend hoeft op te laden.

Andere functies: Ademhalingstraining en slaaptracking

Naast de zwemtracking-functies, biedt de Fitbit Charge 5 ook andere handige functies die je kunnen helpen om jouw algemene gezondheid en welzijn te verbeteren. Zo kun je met de ademhalingstraining-functie leren om dieper en rustiger te ademen, terwijl de slaaptracking-functie je kan helpen om jouw slaap te analyseren en te verbeteren.

Conclusie

Kortom, de Fitbit Charge 5 is een uitstekende fitness tracker voor dames die graag willen zwemmen. Met zijn waterbestendigheid, zwemtracking-functies, hartslagmeting en andere handige functies, biedt deze fitness tracker alles wat je nodig hebt om jouw zwemprestat

4.6 out of 5.0 stars (van de 5 sterren)

Op basis van duizenden reviews kunnen we concluderen dat de Fitbit Charge 5 activity tracker zeer goed wordt beoordeeld door gebruikers. Gemiddeld krijgt deze fitness tracker namelijk een score van 4,6 van de 5 sterren. Veel gebruikers zijn vooral tevreden over de zwemtracking-functies, de hartslagmeting en de accuraatheid van de metingen. Daarnaast wordt de Fitbit Charge 5 ook gewaardeerd vanwege zijn stijlvolle design en comfortabele pasvorm.

Bekijk de beste prijs bij Bol.com
Bekijk beste prijs bij Amazon.nl

Meer zwemhorloges voor dames vind je hieronder:

Top 10 smartwatches waterdicht dames 2023

Garmin Vivoactive 4

Prijs bij beoordeling: € 269,-

De Garmin Vivoactive 4 is momenteel het beste waterdichte horloge, waardoor de grenzen tussen een gewone smartwatch en de typische sporthorloges van het bedrijf vervagen.

Net als de oudere Garmin Vivoactive 3-serie, levert de nieuwste editie een grote nauwkeurigheid bij het volgen van zwemmen – en blijft hij waterdicht en bestand tegen druk tot 5 ATM.

Zoals bij elke Garmin, bestaat de helft van de ervaring natuurlijk uit het doorzoeken van je gegevens na trainingen. En in Garmin Connect vindt je een speciaal zwemscherm met gegevens over afstand, tijd, slag, SWOLF*, temperatuur, tempo, snelheid en meer.

De transflective zorgt ervoor dat jij je realtime zwemgegevens onder water kunt bekijken. En hoewel er geen ondersteuning is voor het volgen van zwemmen in open water, zoals je zult vinden bij duurdere Garmin-apparaten, is dit een ideale keuze voor degenen die een behoorlijke hoeveelheid tijd in het zwembad doorbrengen.

Waterdichtheid: 5 ATM (50m) | Zwembad en open water: alleen zwembad
Garmin Vivoactive 4 review

Bekijk de beste prijs bij Bol.com

Apple Watch Series 6

Prijs bij beoordeling: € 459.-

Als je meer een traditionele smartwatch zoekt dan iets sportiefs, dan is dit het wearable dat we je zouden aanraden.

De Apple Watch Series 6 neemt alle goede zwemvaardigheden van eerdere Apple Watch-modellen over en heeft een groter ontwerp, en dat betekent dat er meer ruimte is om je zwemgegevens in het zwembad of in het open water te bekijken.

Je krijgt een groot aantal statistieken, waaronder afgelegde afstand, lengtes, gemiddeld tempo, en het kan ook de slagstijl onderscheiden.

Tijdens het zwemmen is het touchscreen inactief, maar het always-on display betekent wel dat je je arm kunt opheffen om de voortgang in realtime te volgen.

Qua nauwkeurigheid waren we blij met wat de Series 6 ook diende tegen een top-end Garmin-sporthorloge.

Kerngegevens (afstand, aantal rondes, gemiddeld tempo) waren allemaal vrijwel in lijn, en het is echt een comfortabel horloge om in het water te dragen. Gegevens kun je vinden in de Apple Activity-app, maar je hebt ook het voordeel van Apple Watch-zwemapps van derden voor die extra analyse.

Het is daarboven met de Garmin als een van de beste smartwatches om mee in het water te gaan, en het heeft het extra voordeel dat het ook geweldig is om buiten het zwembad te dragen.

Waterdichtheid: 5 ATM (50m) | Zwembad en open water: Ja
Apple Watch Series 6 review | Apple Watch SE

Bestel bij Bol.com

Garmin Venu

Prijs bij beoordeling:  € 338,-

De Venu is het eerste Garmin-horloge met een kleuren touchscreen om het meer smartwatch te laten voelen dan elk ander horloge dat het heeft gelanceerd. Het is ook het belangrijkste verschil dat het onderscheidt van de Vivoactive 4 die we als onze beste keuze hebben.

Het weerspiegelt die goedkopere Garmin met dezelfde functies voor het volgen van zwemmen in het zwembad, zij het dat je een touchscreen-display van betere kwaliteit hebt om je realtime statistieken te laten zien. die statistieken omvatten basisprincipes zoals afstand, tempo, aantal slagen, SWOLF en calorieën.

Het detecteert ook het type beroerte, biedt een eenvoudige rusttimer en biedt hartslagmeting onder water. 

Na het zwemmen kunnen je gegevens op het horloge worden bekeken en kun je dieper in de Garmin Connect-app graven. Garmin speelt ook goed met apps van derden, zoals Strava, als je ook wat complimenten wilt verdienen.

Hoewel de Venu je misschien iets minder batterijduur geeft dan de Vivoactive 4, zou hij nog steeds een flinke hoeveelheid trackingtijd in het water moeten bieden voordat je hem opnieuw moet opladen.

En als je niet voor de Garmin Venu wilt betalen, kun je de Garmin Venu Sq voor minder kopen. [hier]

Waterdichtheid: 5 ATM (50m) | Zwembad en open water: alleen zwembad
Garmin Venu review

Bestel bij Bol.com

Samsung Galaxy Watch

Prijs bij beoordeling:  €219

Als je op zoek bent naar een Samsung Galaxy Watch die geschikt is om mee te zwemmen, is de Samsung Galaxy Watch 4 een uitstekende optie. Deze smartwatch is ontworpen met waterbestendigheid tot 50 meter en heeft speciale zwem-trackingfuncties, zoals het meten van de afgelegde afstand, de zwemsnelheid, het aantal slagen en de verbrande calorieën. De Samsung Galaxy Watch 4 is ook uitgerust met sensoren die je hartslag meten en kan automatisch detecteren welke zwemstijl je gebruikt. Bovendien kun je de Samsung Health-app gebruiken om je zwemprestaties bij te houden en te analyseren. Kortom, de Samsung Galaxy Watch 4 is een uitstekende smartwatch voor zwemmers.

Bekijk beste prijs bij Bol.com

De Samsung Galaxy Watch 5 is een uitstekende smartwatch voor mensen die graag zwemmen. De horlogekast is waterdicht tot 50 meter diep, waardoor je hem veilig kunt gebruiken tijdens het zwemmen of zelfs duiken. Bovendien biedt de Galaxy Watch 5 de mogelijkheid om je zwemprestaties bij te houden, zoals het aantal slagen, afstand en tijd. Het horloge beschikt over een intuïtieve en gemakkelijk te gebruiken interface die je toegang geeft tot deze informatie, zodat je je zwemprestaties kunt analyseren en verbeteren. Ook beschikt de Galaxy Watch 5 over handige functies zoals automatische detectie van zwemslagen en waterlock-modus om onbedoelde bediening te voorkomen. Kortom, als je op zoek bent naar een slim horloge dat je zwemprestaties kan bijhouden en verbeteren, dan is de Samsung Galaxy Watch 5 een uitstekende keuze.

Bekijk beste prijs bij Bol.com

Bestel bij Bol.com

Samsung Galaxy Watch 3

Prijs bij beoordeling:  € 290,-

Als je meer scherm wilt om mee te spelen en het gevoel van die fysieke draaibare ring, dan hebben we ook de Galaxy Watch 3 op de proef gesteld en hij doet het ook goed in het water.

Het dekt zwembad en zwemmen in open water en is verkrijgbaar in opties van 45 mm en 41 mm die het dichter bij de Active 2 brengen. Je hebt nog steeds een van de mooiste, helderste smartwatch-displays die er zijn, maar je moet investeren in een sportievere band omdat dit wordt geleverd met een niet erg water-vriendelijke leeroptie.

In termen van de statistieken die je kunt verwachten, is het meer van hetzelfde. Het omvat afstand, ronden, gemiddelde snelheid en tempo, verbrande calorieën, SWOLF en zelfs lengtes waarbij je de minste slagen hebt gemaakt. In het water trilt het als je een ronde voltooit en gebruikt het een vergelijkbare waterafvoerfunctie die op de Apple Watch wordt gebruikt om het schoon te maken.

We hebben het getest en vonden het ook behoorlijk betrouwbaar op het gebied van nauwkeurigheid. De batterijduur is ongeveer 1,5 – 2 dagen en je hebt hier al het andere dat de smartwatches van Samsung tot de beste in de branche maakt.

Waterdichtheid: 5 ATM (50m) | Zwembad en open water: Ja
Samsung Galaxy Watch 3 Review

Bestel bij Bol.com

Fitbit Versa 3

Prijs bij beoordeling: € 201,-

Als het idee om te zwemmen met de grotere Ionic om je pols je niet aanspreekt, dan heb je wel een andere Fitbit smartwatch om te ontdekken: de Fitbit Versa 3.

Samen met een slanker, kleiner ontwerp biedt het dezelfde zwemtracking-functies als de Ionic, zodat je lengtes, afgelegde afstand en trainingsduur op het touchscreen kunt zien.

Het type zwem slag wordt niet weergegeven en er zijn geen SWOLF-gegevens beschikbaar, dus zwemmers die veel gegevens willen hebben, vinden de ervaring misschien een beetje teleurstellend, maar het is een goede zwemsmartwatch voor beginners of iemand die af en toe zwemt.

De zwemtracking-ervaring voelt een beetje standaard aan in termen van wat je op het horloge ziet. En als je gedoucht en aangekleed hebt, zijn de gegevens na het zwemmen even eenvoudig en ligt de nadruk opnieuw op hoe deze activiteit bijdraagt ​​aan de gegevens van je sportieve dag.

Als je een gegevensrijke zwemtracking-ervaring wilt, is dat niet wat je hier krijgt.

Waterdichtheid: 5 ATM (50m) | Zwembad en open water: alleen zwembad
Fitbit Versa 3 review

Bestel bij Bol.com

Amazfit GTS 2

Prijs bij beoordeling: € 164,-

De Chinese tech-outfit Huami is verantwoordelijk voor het maken van de Xiaomi Mi Band en maakt ook Amazfit-horloges die zijn uitgerust om zowel in het water als op het land te leven. Er zijn een paar opties die we uit de collectie kunnen kiezen, maar de Amazfit GTS voor ons is degene waarmee we zouden gaan zwemmen.

Hoewel het duidelijk wat ontwerpinspiratie heeft van een bepaalde Apple smartwatch, is het een licht, slank horloge dat comfortabel te dragen is en het soort touchscreen heeft dat je zou verwachten van een duurder horloge. Als je het niet leuk vindt om een ​​omvangrijk horloge in het water te dragen, dan zal dit aantrekkelijk zijn.

Als het op zwemmen aankomt, biedt het verrassend genoeg zowel zwembad- als open water-tracking, waarbij statistieken worden weergegeven zoals tempo, afstand, SWOLF en ook het slagtype herkent.

Gegevens bevinden zich in de Amazfit-app, maar er is ook de mogelijkheid om gegevens te synchroniseren met Strava.

Het belooft een batterijduur van 14 dagen en dat maakt sport volgen met deze batterij ideaal.

Als je niet veel geld wilt uitgeven en het idee leuk vindt om in het zwembad en het open water te kunnen tracken, is dit een optie om zeker te overwegen.

Waterdichtheid: 5 ATM (50m) | Zwembad en open water: Ja
Amazfit GTS 2 review

Bestel bij Bol.com

Huawei Watch GT 2e

Prijs bij beoordeling: € 119,-

De sportievere spin-off van de Huawei Watch GT 2e legt een meer zwemvriendelijke riem om je pols en combineert dat met dezelfde zwemtracking-functies die het een goede, betaalbare optie maken om naar te kijken.

Huawei behoudt hetzelfde heldere, scherpe touchscreen dat is gehuisvest in een roestvrijstalen behuizing van 47 mm, waardoor het aanvoelt als een mooi horloge.

Het is in staat om zowel het zwemmen in open water als in het zwembad te volgen en biedt statistieken zoals rondes, calorieën, afstand, snelheid, SWOLF, zwemslagfrequentie en frequentie. Wanneer je naar buiten gaat, heb je SWOLF, zwemtijd, zwemslagen en zwemslagfrequentie.

Het nadeel is dat gegevens grotendeels in de eigen begeleidende app van Huawei leven zonder dat er geweldige app-ondersteuning van derden voor zwemmers aanwezig is.

Als dat iets is waar je mee kunt leven, dan krijg je nog steeds een echt solide zwemhorloge dat veel statistieken biedt. De indrukwekkende batterijduur van 2 weken is ook een andere reden om hier rekening mee te houden.

Waterdichtheid: 5 ATM (50m) | Zwembad en open water: Ja
Huawei Watch GT 2e review

Bestel bij Bol.com

Oppo Watch

Prijs bij beoordeling: 41 mm: € 279 – 47 mm: € 332,-

Oppo’s twee smartwatches hebben hun problemen op het gebied van sporttracking, maar de prestaties in het zwembad waren een hoogtepunt.

Tijdens het zwemmen kun je lengtetellingen, gemiddeld tempo, calorieverbranding en duur bekijken.

En de Oppo Watch vergrendelt het scherm om ervoor te zorgen dat het scherm niet in paniek raakt als je het water raakt. Bij onze tests hield de Oppo Watch nauwkeurig de afstand en het aantal lengtes bij en was hij er ook met een gemiddeld tempo.

Het bedrijf Oppo Watch heeft Wear OS overgenomen en de ervaring verfijnd op een smartwatch die verfijnd en comfortabel is om te dragen.

Als je een Android-smartphonegebruiker bent en op zoek bent naar een goede smartwatch die het zwembad aankan, is de Oppo Watch het bekijken waard.

Waterdichtheid: 5 ATM (50m) | Zwembad en open water: Ja
Oppo Watch review

Bestel bij Bol.com

Lees ook de veelgestelde vragen:

Nee! Je waterdichte smartwatch vergrendelt het scherm om ervoor te zorgen dat het scherm niet van slag raakt als je in het water gaat. Maar de smartwatch zal wel nauwkeurig de afstand en het aantal lengtes bijhouden en ook meet het je gemiddelde tempo. Na het zwemmen kun je alles dat bekijken.

Bekijk hier het aanbod waterdichte dames smartwatches…

Ja er zijn alsmaar meer smartwatches zijn die je borstslag van je borstcrawl kunnen onderscheiden.

Bekijk hier het aanbod dames smartwatches die je borstslag van je borstcrawl kunnen onderscheiden…

Zwemstatistieken uitgelegd: wat elke stat voor jou betekent

SWOLF is mogelijk de meest verwarrende term, maar ook de meest bruikbare. Het is eigenlijk een manier om te meten hoe efficiënt je zwemt.

Het is een combinatie van de termen ‘zwemmen’ en ‘golf’. Wat heeft golf er mee te maken? Nou, SWOLF werkt net als de handicap bij golf: hoe lager je SWOLF-score, hoe efficiënter je slag. En hoe efficiënter je slag, hoe beter je kunt zwemmen.

Bekijk hier het aanbod Waterdichte dames smartwatches waarmee je ook kunt zwemmen…

Inhoudsopgave

Plaats een reactie