Beste Smartwatch Dames Waterdicht (2022) Waarmee je kunt Zwemmen

Eigenlijk is elke smartwatch tegenwoordig waterbestendig en kan hij een duik in het zwembad aan. Maar sommige zijn veel beter dan andere in het nauwkeurig volgen van je zwemmen-baantjes.

Nu er nu meer smartwatches zijn die je schoolslag van je borstcrawl kunnen onderscheiden, kan het ook moeilijk zijn om tussen de beste opties te kiezen.

Na uitgebreide tests, hebben we de beste waterdichte dames smartwatch om mee te zwemmen gerangschikt als de Garmin Vivoactive 4 – maar dat maakt het niet per se de juiste keuze voor iedereen.

We hebben tijdens ons testproces met elke smartwatch gezwommen – hier zijn de beste die je kunt kopen.

1. Garmin Vivoactive 4

Prijs bij beoordeling: € 269,-

De Garmin Vivoactive 4 is momenteel het beste waterdichte horloge, waardoor de grenzen tussen een gewone smartwatch en de typische sporthorloges van het bedrijf vervagen.

Net als de oudere Garmin Vivoactive 3-serie, levert de nieuwste editie een grote nauwkeurigheid bij het volgen van zwemmen – en blijft hij waterdicht en bestand tegen druk tot 5 ATM.

Zoals bij elke Garmin, bestaat de helft van de ervaring natuurlijk uit het doorzoeken van je gegevens na trainingen. En in Garmin Connect vindt je een speciaal zwemscherm met gegevens over afstand, tijd, slag, SWOLF*, temperatuur, tempo, snelheid en meer.

De transflective zorgt ervoor dat jij je realtime zwemgegevens onder water kunt bekijken. En hoewel er geen ondersteuning is voor het volgen van zwemmen in open water, zoals je zult vinden bij duurdere Garmin-apparaten, is dit een ideale keuze voor degenen die een behoorlijke hoeveelheid tijd in het zwembad doorbrengen.

Waterdichtheid: 5 ATM (50m) | Zwembad en open water: alleen zwembad
Garmin Vivoactive 4 review

Bestel bij Bol.com

2. Apple Watch Series 6

Prijs bij beoordeling: € 459.-

Als je meer een traditionele smartwatch zoekt dan iets sportiefs, dan is dit het wearable dat we je zouden aanraden.

De Apple Watch Series 6 neemt alle goede zwemvaardigheden van eerdere Apple Watch-modellen over en heeft een groter ontwerp, en dat betekent dat er meer ruimte is om je zwemgegevens in het zwembad of in het open water te bekijken.

Je krijgt een groot aantal statistieken, waaronder afgelegde afstand, lengtes, gemiddeld tempo, en het kan ook de slagstijl onderscheiden.

Tijdens het zwemmen is het touchscreen inactief, maar het always-on display betekent wel dat je je arm kunt opheffen om de voortgang in realtime te volgen.

Qua nauwkeurigheid waren we blij met wat de Series 6 ook diende tegen een top-end Garmin-sporthorloge.

Kerngegevens (afstand, aantal rondes, gemiddeld tempo) waren allemaal vrijwel in lijn, en het is echt een comfortabel horloge om in het water te dragen. Gegevens kun je vinden in de Apple Activity-app, maar je hebt ook het voordeel van Apple Watch-zwemapps van derden voor die extra analyse.

Het is daarboven met de Garmin als een van de beste smartwatches om mee in het water te gaan, en het heeft het extra voordeel dat het ook geweldig is om buiten het zwembad te dragen.

Waterdichtheid: 5 ATM (50m) | Zwembad en open water: Ja
Apple Watch Series 6 review | Apple Watch SE

Bestel bij Bol.com

3. Garmin Venu

Prijs bij beoordeling:  € 338,-

De Venu is het eerste Garmin-horloge met een kleuren touchscreen om het meer smartwatch te laten voelen dan elk ander horloge dat het heeft gelanceerd. Het is ook het belangrijkste verschil dat het onderscheidt van de Vivoactive 4 die we als onze beste keuze hebben.

Het weerspiegelt die goedkopere Garmin met dezelfde functies voor het volgen van zwemmen in het zwembad, zij het dat je een touchscreen-display van betere kwaliteit hebt om je realtime statistieken te laten zien. die statistieken omvatten basisprincipes zoals afstand, tempo, aantal slagen, SWOLF en calorieën.

Het detecteert ook het type beroerte, biedt een eenvoudige rusttimer en biedt hartslagmeting onder water. 

Na het zwemmen kunnen je gegevens op het horloge worden bekeken en kun je dieper in de Garmin Connect-app graven. Garmin speelt ook goed met apps van derden, zoals Strava, als je ook wat complimenten wilt verdienen.

Hoewel de Venu je misschien iets minder batterijduur geeft dan de Vivoactive 4, zou hij nog steeds een flinke hoeveelheid trackingtijd in het water moeten bieden voordat je hem opnieuw moet opladen.

En als je niet voor de Garmin Venu wilt betalen, kun je de Garmin Venu Sq voor minder kopen. [hier]

Waterdichtheid: 5 ATM (50m) | Zwembad en open water: alleen zwembad
Garmin Venu review

Bestel bij Bol.com

4. Samsung Galaxy Watch Active 2

Prijs bij beoordeling:  € 279

De Samsung Galaxy Watch 3 is nu te koop (meer daarover hieronder), maar we denken dat het slankere, kleinere ontwerp van de goedkopere Galaxy Watch Active 2 beter past bij het zwembad.

Het heeft speciale functies voor het volgen van zwemmen, wat betekent dat je statistieken zoals afstand, slagen, rondetijd en SWOLF (om de zwemefficiëntie te meten) kunt bekijken op het Super AMOLED-display. En Samsung heeft dit horloge nu gemaakt dat geschikt is voor het zwembad en zwemmen in open water.

Andere slimme functies zijn onder meer Samsung Pay, 4 GB geheugen, batterijduur van een hele dag en offline Spotify-ondersteuning.

In tegenstelling tot de Galaxy Watch 3 en zijn voorganger, de Gear Sport, zul je zonder de fysieke draaibare ring moeten leven om door de Tizen OS-software van Samsung te navigeren – deze is aanraakgevoelig.

We ontdekten dat de nauwkeurigheid goed was, vergeleken met een speciaal sporthorloge. Het biedt uitgebreide statistieken op het apparaat en in de Health-app van Samsung.

Als je een Android-telefoon hebt en het uiterlijk van de Apple Watch niet leuk vindt, is dit er een om voor te kiezen.

Waterdichtheid: 5 ATM (50m) | Zwembad en open water: Ja
Samsung Galaxy Watch Active 2 review

Bestel bij Bol.com

5. Samsung Galaxy Watch 3

Prijs bij beoordeling:  € 290,-

Als je meer scherm wilt om mee te spelen en het gevoel van die fysieke draaibare ring, dan hebben we ook de Galaxy Watch 3 op de proef gesteld en hij doet het ook goed in het water.

Het dekt zwembad en zwemmen in open water en is verkrijgbaar in opties van 45 mm en 41 mm die het dichter bij de Active 2 brengen. Je hebt nog steeds een van de mooiste, helderste smartwatch-displays die er zijn, maar je moet investeren in een sportievere band omdat dit wordt geleverd met een niet erg water-vriendelijke leeroptie.

In termen van de statistieken die je kunt verwachten, is het meer van hetzelfde. Het omvat afstand, ronden, gemiddelde snelheid en tempo, verbrande calorieën, SWOLF en zelfs lengtes waarbij je de minste slagen hebt gemaakt. In het water trilt het als je een ronde voltooit en gebruikt het een vergelijkbare waterafvoerfunctie die op de Apple Watch wordt gebruikt om het schoon te maken.

We hebben het getest en vonden het ook behoorlijk betrouwbaar op het gebied van nauwkeurigheid. De batterijduur is ongeveer 1,5 – 2 dagen en je hebt hier al het andere dat de smartwatches van Samsung tot de beste in de branche maakt.

Waterdichtheid: 5 ATM (50m) | Zwembad en open water: Ja
Samsung Galaxy Watch 3 Review

Bestel bij Bol.com

6. Fitbit Versa 3

Prijs bij beoordeling: € 201,-

Als het idee om te zwemmen met de grotere Ionic om je pols je niet aanspreekt, dan heb je wel een andere Fitbit smartwatch om te ontdekken: de Fitbit Versa 3.

Samen met een slanker, kleiner ontwerp biedt het dezelfde zwemtracking-functies als de Ionic, zodat je lengtes, afgelegde afstand en trainingsduur op het touchscreen kunt zien.

Het type zwem slag wordt niet weergegeven en er zijn geen SWOLF-gegevens beschikbaar, dus zwemmers die veel gegevens willen hebben, vinden de ervaring misschien een beetje teleurstellend, maar het is een goede zwemsmartwatch voor beginners of iemand die af en toe zwemt.

De zwemtracking-ervaring voelt een beetje standaard aan in termen van wat je op het horloge ziet. En als je gedoucht en aangekleed hebt, zijn de gegevens na het zwemmen even eenvoudig en ligt de nadruk opnieuw op hoe deze activiteit bijdraagt ​​aan de gegevens van je sportieve dag.

Als je een gegevensrijke zwemtracking-ervaring wilt, is dat niet wat je hier krijgt.

Waterdichtheid: 5 ATM (50m) | Zwembad en open water: alleen zwembad
Fitbit Versa 3 review

Bestel bij Bol.com

7. Amazfit GTS 2

Prijs bij beoordeling: € 164,-

De Chinese tech-outfit Huami is verantwoordelijk voor het maken van de Xiaomi Mi Band en maakt ook Amazfit-horloges die zijn uitgerust om zowel in het water als op het land te leven. Er zijn een paar opties die we uit de collectie kunnen kiezen, maar de Amazfit GTS voor ons is degene waarmee we zouden gaan zwemmen.

Hoewel het duidelijk wat ontwerpinspiratie heeft van een bepaalde Apple smartwatch, is het een licht, slank horloge dat comfortabel te dragen is en het soort touchscreen heeft dat je zou verwachten van een duurder horloge. Als je het niet leuk vindt om een ​​omvangrijk horloge in het water te dragen, dan zal dit aantrekkelijk zijn.

Als het op zwemmen aankomt, biedt het verrassend genoeg zowel zwembad- als open water-tracking, waarbij statistieken worden weergegeven zoals tempo, afstand, SWOLF en ook het slagtype herkent.

Gegevens bevinden zich in de Amazfit-app, maar er is ook de mogelijkheid om gegevens te synchroniseren met Strava.

Het belooft een batterijduur van 14 dagen en dat maakt sport volgen met deze batterij ideaal.

Als je niet veel geld wilt uitgeven en het idee leuk vindt om in het zwembad en het open water te kunnen tracken, is dit een optie om zeker te overwegen.

Waterdichtheid: 5 ATM (50m) | Zwembad en open water: Ja
Amazfit GTS 2 review

Bestel bij Bol.com

8. Huawei Watch GT 2e

Prijs bij beoordeling: € 119,-

De sportievere spin-off van de Huawei Watch GT 2e legt een meer zwemvriendelijke riem om je pols en combineert dat met dezelfde zwemtracking-functies die het een goede, betaalbare optie maken om naar te kijken.

Huawei behoudt hetzelfde heldere, scherpe touchscreen dat is gehuisvest in een roestvrijstalen behuizing van 47 mm, waardoor het aanvoelt als een mooi horloge.

Het is in staat om zowel het zwemmen in open water als in het zwembad te volgen en biedt statistieken zoals rondes, calorieën, afstand, snelheid, SWOLF, zwemslagfrequentie en frequentie. Wanneer je naar buiten gaat, heb je SWOLF, zwemtijd, zwemslagen en zwemslagfrequentie.

Het nadeel is dat gegevens grotendeels in de eigen begeleidende app van Huawei leven zonder dat er geweldige app-ondersteuning van derden voor zwemmers aanwezig is.

Als dat iets is waar je mee kunt leven, dan krijg je nog steeds een echt solide zwemhorloge dat veel statistieken biedt. De indrukwekkende batterijduur van 2 weken is ook een andere reden om hier rekening mee te houden.

Waterdichtheid: 5 ATM (50m) | Zwembad en open water: Ja
Huawei Watch GT 2e review

Bestel bij Bol.com

9. Oppo Watch

Prijs bij beoordeling: 41 mm: € 279 – 47 mm: € 332,-

Oppo’s twee smartwatches hebben hun problemen op het gebied van sporttracking, maar de prestaties in het zwembad waren een hoogtepunt.

Tijdens het zwemmen kun je lengtetellingen, gemiddeld tempo, calorieverbranding en duur bekijken.

En de Oppo Watch vergrendelt het scherm om ervoor te zorgen dat het scherm niet in paniek raakt als je het water raakt. Bij onze tests hield de Oppo Watch nauwkeurig de afstand en het aantal lengtes bij en was hij er ook met een gemiddeld tempo.

Het bedrijf Oppo Watch heeft Wear OS overgenomen en de ervaring verfijnd op een smartwatch die verfijnd en comfortabel is om te dragen.

Als je een Android-smartphonegebruiker bent en op zoek bent naar een goede smartwatch die het zwembad aankan, is de Oppo Watch het bekijken waard.

Waterdichtheid: 5 ATM (50m) | Zwembad en open water: Ja
Oppo Watch review

Bestel bij Bol.com

Lees ook de veelgestelde vragen:

Nee! Je waterdichte smartwatch vergrendelt het scherm om ervoor te zorgen dat het scherm niet van slag raakt als je in het water gaat. Maar de smartwatch zal wel nauwkeurig de afstand en het aantal lengtes bijhouden en ook meet het je gemiddelde tempo. Na het zwemmen kun je alles dat bekijken.

Bekijk hier het aanbod waterdichte dames smartwatches…

Ja er zijn alsmaar meer smartwatches zijn die je borstslag van je borstcrawl kunnen onderscheiden.

Bekijk hier het aanbod dames smartwatches die je borstslag van je borstcrawl kunnen onderscheiden…

Zwemstatistieken uitgelegd: wat elke stat voor jou betekent

SWOLF is mogelijk de meest verwarrende term, maar ook de meest bruikbare. Het is eigenlijk een manier om te meten hoe efficiënt je zwemt.

Het is een combinatie van de termen ‘zwemmen’ en ‘golf’. Wat heeft golf er mee te maken? Nou, SWOLF werkt net als de handicap bij golf: hoe lager je SWOLF-score, hoe efficiënter je slag. En hoe efficiënter je slag, hoe beter je kunt zwemmen.

Bekijk hier het aanbod Waterdichte dames smartwatches waarmee je ook kunt zwemmen…

Plaats een reactie