De beste goedkope dames smartwatches (2023)

In de beginjaren van wearables (activity trackers en smartwatches) waren vrouwen een bijzaak. We zouden zitten met grote, oversized apparaten. Gelukkig zijn er dingen veranderd en bieden veel merken nu afgeslankte versies van hun smartwatches en sporthorloges die vrouwen niet tekort doen als het gaat om functies.

Wij hebben de beste activity trackers voor dames op de proef gesteld om je de favorieten voor elk budget te bieden.

 1. Fitbit Luxe
  Elegant en modieus
 2. Fitbit Charge 5
  Mooie Krachtpatser
 3. Inspire 3
  Behandelt de basisprincipes
 4. Xiaomi Mi Band 6
  Biedt slaapzuurstof niveaus
 5. Amazfit Band 5
  Fitness-tracking, stappen tellen
 6. Samsung Galaxy Fit 2
  Monitoren van stappen en slaap
 7. Honor Band 6
  Onze budgetfavoriet

Er is een opkomst van “unisex” -opties voor smartwatches en activity trackers, waarbij de kastafmetingen zijn teruggebracht tot 38-42 mm om geschikt te zijn voor dunnere polsen. Alle activity trackers die je hier ziet zijn waterdicht en geschikt om mee te zwemmen.

We hebben ook een welkome toename gezien van vrouw specifieke functies, zoals het volgen van de menstruatiecyclus, de mogelijkheid om trainingsprogramma’s te wijzigen om zwangerschap mogelijk te maken, of veiligheidsmaatregelen wanneer je op pad bent. Dingen die echt rekening houden met de verschillende behoeften van vrouwen, in plaats van een simpele roze verfbeurt.

Beste dames Activity trackers 20233

1.

1.

Fitbit Luxe

De Fitbit Luxe plaatst de beste delen van de Fitbit-ervaring in een mooier, strakker en stijlvoller pakket.

bij Bol.com

2.

Fitbit Charge 5

De Fitbit Charge 5 is een krachtpatser voor gezondheid en fitness en biedt het volgen van stappen en hartslag.

bij Bol.com

3.

Fitbit Inspire 3

De Inspire 3 behandelt de basisprincipes van fitness-tracking, met stappen, afstand en verbrande calorieën en continue hartslagmonitoring.

bij Bol.com

4.

Xiaomi Mi Band 6

De Xiaomi Mi Band 6 biedt slaapzuurstofniveaus naast de gevolgde slaapstadia en kwaliteit voor de analyse van de hele nacht, inclusief mogelijke tekenen van slaapapneu.

bij Bol.com

5.

Amazfit Band 5

De Amazfit Band 5 is voor fitness-tracking, stappen tellen, afstand en continue hartslag (en SpO2), plus slaapmonitoring. Het biedt ook verbonden GPS, zodat je runs kunt volgen zolang je je telefoon bij je hebt.

bij Bol.com

6.

Samsung Galaxy Fit 2

De Samsing Glaxy Fit 2 heeft sensoren aan boord voor het monitoren van stappen en slaap, evenals je stressniveaus meten via de optische hartslagmeter.

bij Bol.com

7.

Honor Band 6

De Honor Band 6 is onze budgetfavoriet en is in eerste plaats gebouwd om kernfuncties van het volgen van stappen en het automatisch bewaken van de slaap te leveren.

bij Bol.com

Beste Activity Trackers Voor Dames (2023)

#1 Fitbit Luxe

De Fitbit Luxe plaatst de beste delen van de Fitbit-ervaring in een mooier, strakker en stijlvoller pakket. Het is eigenlijk iets dat je zou willen dragen en het kost € 129,99.

Het wordt geleverd in witte, zwarte en orchidee (roze) opties en er is een speciale editie met een gouden schakelarmband.

Qua functies is er niets exclusief voor Luxe, maar veel topfuncties filteren het Fitbit-assortiment. Het is niet zo geavanceerd als de Charge 5 (er is bijvoorbeeld geen ingebouwde GPS), maar overtreft het Inspire-assortiment met zijn SpO2-sensor voor bloedzuurstof.

De Luxe heeft ook ingebouwde sportvolgmodi, waaronder yoga en hardlopen (hierboven afgebeeld), en je kunt GPS-tracking krijgen als je je smartphone ook tevoorschijn haalt.

Er is ook een nieuwe drang naar mindfulness, en het houdt stress bij met behulp van een dagelijkse stressscore. Die functie wordt eigenlijk uitgerold op Fitbit-apparaten. Dat komt bovenop slaap, hartslag en stappen.

Bekijk de prijs

Bestel Fitbit Luxe bij Bol.com

#2 Fitbit Charge 5

 • ECG-sensor
 • Fitbit Pay
 • 36,7 x 22,7 x 11,2 mm
 • Prijs bij beoordeling: € 147,00

De best uitziende Fitbit Charge tot nu toe, de Charge 5 wordt geleverd met een AMOLED-scherm en is touchscreen-gestuurd. Er zijn drie kleuropties – goud, zilver en zwart – en er zijn tal van opties om de bandjes te verwisselen, hoewel het een gepatenteerde fitting is.

De Charge 5 is een krachtpatser voor gezondheid en fitness en biedt het volgen van stappen en hartslag, inclusief HR in rust, plus VO2 Max, een huidtemperatuursensor en SpO2-sensor.

Er is ook een elektrodermale activiteitssensor die je zweet leest om je stressniveau te beoordelen, plus menstruatieregistratie, compleet met voorspellingen voor ovulatie en je volgende menstruatie.

Het is ook behoorlijk functioneel als alternatief voor een smartwatch en biedt meldingen die gemakkelijk te lezen zijn op het heldere scherm.

Bekijk de prijs

Bestel Fitbit Charge 5 bij Bol.com

#3 Fitbit Inspire 3

 • Slaapbewaking
 • Automatische activiteitsherkenning
 • Batterijlevensduur tot 10 dagen
 • Menstruatiecyclus volgen
 • Prijs bij beoordeling: € 90

De Fitbit Inspire 3 is de perfecte activity tracker voor vrouwen die op zoek zijn naar een stijlvol en functioneel apparaat om hun gezondheidsdoelen te bereiken. Deze activity tracker heeft een slank en modern design dat perfect past bij de pols van elke vrouw.

Met de Fitbit Inspire 3 kun je je dagelijkse activiteiten bijhouden, zoals het aantal stappen dat je zet, de afstand die je aflegt en de verbrande calorieën. Je kunt ook je hartslag, slaapkwaliteit en menstruatiecyclus bijhouden voor een compleet beeld van je gezondheid en welzijn.

De tracker is waterdicht tot 50 meter, dus je kunt hem zonder zorgen dragen tijdens het zwemmen of douchen. Bovendien biedt de Fitbit Inspire 3 gepersonaliseerde begeleiding en motiverende herinneringen om je te helpen gemotiveerd te blijven en je gezondheidsdoelen te bereiken.

Met de Fitbit-app kun je je voortgang bijhouden, doelen instellen en je prestaties vergelijken met die van vrienden en familie. De batterij gaat tot 10 dagen mee, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het opladen van je tracker tijdens je drukke schema.

Kortom, de Fitbit Inspire 3 is de perfecte activity tracker voor vrouwen die hun gezondheid serieus nemen en er tegelijkertijd goed uit willen zien. Het is een geweldige investering in jezelf en je welzijn.

Bekijk de prijs

Bestel Fitbit Inspire 3 bij Bol.com

#4 Xiaomi Mi-Band 6

 • Bloed zuurstof volgen
 • Batterijduur van 14 dagen (7 dagen in testen)
 • kast van 47 mm
 • Menstruatiecyclus volgen
 • Prijs bij beoordeling: € 45

Een zeer recente update van de vorige Band 5, de Xiaomi Smart Band 6 is een enorme herziening van het vorige ontwerp, met een 50% grotere schermgrootte en een 1,56-inch AMOLED-display.

Er zijn nu 30 gevolgde sporten en een SpO2-sensor om de zuurstof in het bloed te volgen. Dit biedt ook slaapzuurstofniveaus naast de gevolgde slaapstadia en kwaliteit voor de analyse van de hele nacht, inclusief mogelijke tekenen van slaapapneu.

De levensduur van de batterij wordt verkocht als 14 dagen, hoewel we vonden dat onze tests gemiddeld ongeveer zeven dagen waren, wat nog steeds redelijk goed is.

Er is geen GPS aan boord en de nauwkeurigheid van de hartslag is niet geweldig, plus het wordt geleverd met een goedkope riem en onhandige sluiting, waardoor het moeilijk is om een ​​goede pasvorm te krijgen. Maar voor de prijs is het nog steeds een opmerkelijke waarde met veel aangeboden gezondheidsgegevens, inclusief het volgen van de menstruatie.

Bekijk de prijs

Bestel Xiaomi Mi-Band 6 bij Bol.com

#5 Amazfit-band 5

 • Meldingen en muziekbediening
 • Amazon Alexa
 • 47,2 x 18,5 x 12,4 mm
 • Menstruatiecyclus/ovulatie volgen
 • Prijs bij beoordeling: € 35

De goedkope Amazfit Band 5 is een behoorlijk mooie tracker, met een fantastisch 1,1-inch, 126 x 294 resolutie, AMOLED-scherm – een hogere resolutie dan je op de meeste polsbandjes zult vinden.

Er zijn drie plastic bandkleuren om uit te kiezen (zwart, oranje en groen), en niet veel andere opties, dus het is niet echt een om te combineren met al je outfits.

Voor fitness-tracking dekt de Band 5 stappen, afstand en continue hartslag (en SpO2), plus slaapmonitoring. Het biedt ook verbonden GPS, zodat je runs kunt volgen zolang je je telefoon bij je hebt.

Je vindt ook het volgen van de gezondheid van vrouwen op de Amazfit Band 5, waarmee je menstruatiecycli en ovulatieperioden kunt volgen.

Een opvallende feature is de toevoeging van Amazon Alexa, waarbij de antwoorden op je vragen op het scherm worden weergegeven. Je vindt er ook ondersteuning voor meldingen, muziekbediening, de mogelijkheid om op afstand smartphonefoto’s te maken en een mooie verzameling wijzerplaten.

Afhankelijk van hoeveel je de functies gebruikt, kun je een batterijduur van 7-14 dagen verwachten, dus het is een goed model om een ​​week of langer op te laden en het gedoe van het opladen te vergeten.

Zelfs met die extra functies kun je nog steeds een batterijlevensduur van maximaal twee weken krijgen, waarschijnlijk dichter bij 7-10 dagen als je alle functies regelmatig elke dag gebruikt.

Bekijk de prijs

Bestel Amazfit-band 5 bij Bol.com

#6 Samsung Galaxy Fit 2

 • Volgt stappen, slaap en stress
 • Waterdicht tot 50 meter
 • 46,6 x 18,6 x 11,1 mm
 • Menstruatie volgen en gerelateerd symptoombeheer.
 • Prijs bij beoordeling: € 47

De Samsung Galaxy Fit 2 wordt geleverd met een 1,1-inch AMOLED-scherm samen met een band die slanker is en beter om de pols zit dan zijn voorganger.

Sensoren aan boord monitoren stappen en slaap, evenals je stressniveaus via de optische hartslagmeter. Er is geautomatiseerde trainingsondersteuning voor activiteiten zoals hardlopen, elliptisch roeien en indoorroeien, hoewel we nauwkeurigheidsproblemen hadden.

Hoewel het waterdicht is, volgt het geen activiteiten in het water, wat teleurstellend is.

Er zijn geen specifieke vrouwelijke functies op de tracker zelf, maar de Samsung Health-app biedt wel menstruele tracking en gerelateerd symptoombeheer.

Met de goedkope Galaxy Fit 2 kun je je muziek bedienen en meldingen bekijken, en snelle antwoorden bieden vanaf de pols als je een Android-telefoon gebruikt.

Bekijk de prijs

Bestel Samsung Galaxy Fit 2 bij Bol.com

#7 Honor Band 6

 • 43 mm kast
 • Menstruele cyclus tracker
 • Batterijduur van 14 dagen
 • Prijs bij beoordeling: € 57

De Honor Band 6 is een voordelig vervolg op onze vorige budget favoriet de Band 5. Het is een beetje een sprong in prijs van dat model, maar is een veel mooier ontwerp en wordt geleverd met een zwarte behuizing en een keuze uit zwart, grijs of roze bandjes.

Net als zijn voorganger is de Band 6 in de eerste plaats gebouwd om die kernfuncties van het volgen van stappen en het automatisch bewaken van de slaap te leveren.

Je vindt versnellingsmeter- en gyroscoopbewegingssensoren om je daarbij te helpen en je stappentellingen, afgelegde afstand en uw actieve uren bij te houden. Voor slaap is er de TruSleep-slaapvolgsoftware van Huawei om slaapduur, stadia en slaapscores vast te leggen en inzichten in slaapkwaliteit te bieden.

Er is ook een vrouwelijke cyclustracker-functie, die een on-band-ervaring biedt, waardoor gebruikers aankomende vruchtbare vensters kunnen zien.

Bekijk de prijs

Bestel Honor Band 6 bij Bol.com

Waar moet je op letten bij het kopen van een activity tracker?

Bent je op zoek naar iets om je calorieverbranding tijdens je dagelijkse sportschooltraining bij te houden, of ben je op zoek naar een apparaat om afstand, tijd en tempo tijdens je hardloopsessies bij te houden? Misschien heb je gewoon een herinnering nodig om af en toe op te staan ​​en te bewegen?

De prijs van een activity tracker zal sterk variëren, afhankelijk van de functies die het biedt. Als je geen functies gaat gebruiken, zoals ingebouwde GPS, wat heeft het dan voor zin om ervoor te betalen? Als alternatief, als je meer van je horloge wilt, moet je een beetje extra betalen.

Maak je geen zorgen, we hebben alle specificaties bij elk activity tracker vermeld.

Dit zijn de belangrijkste kenmerken om op te letten:

Fitness tracking

Het minste dat je van moderne activity trackers mag verwachten, zijn nauwkeurige gegevens over je aantal stappen, afgelegde afstand, totale slaap en hartslag, evenals uw geschatte calorieverbranding.

Sommige activity trackers gaan verder en bieden een diepgaand inzicht in je sluimering, inclusief hoe lang je in lichte, zware en snelle oogbewegings (REM)-slaap doorbrengt, en een paar kunnen laten zien in welke hartslagzone jij je op verschillende punten bevond tijdens je training.

Waterbestendigheid

Als je je zwemsessies wilt tracken, heb je een fitnesshorloge nodig dat waterbestendig is. Als je de voorkeur geeft aan een zwembad boven een meer of de zee, en wat meer gegevens over je tijd in het water wilt, kunnen sommige fitnesstracker-modellen je afgelegde afstand en hoeveel lengtes je zwemt volgen, terwijl de Honor Band 6 automatisch kan detecteren welke slag je gebruikt.

Batterijduur

De meeste fitnesstrackers gaan tegenwoordig ongeveer zeven dagen mee als ze volledig zijn opgeladen, en sommige gaan wat langer mee, dus je hoeft er niet aan te denken om ze elke nacht op te laden.

De Huawei Watch Fit Elegant heeft nog een handige functie – als je een beetje vergeetachtig bent zoals wij. Dankzij de energiebesparende algoritmen gaat hij na slechts vijf minuten opladen een hele dag mee. Niet slecht!

Smartphone-meldingen

Een vroegtijdige melding kan roet in het eten gooien bij een goede training, waarbij de onweerstaanbare drang om je telefoon te checken een korte pauze tussen sets heupstoten verandert in een scrollsessie op sociale media. Gelukkig kunnen veel sporthorloges synchroniseren met smartphones, waarbij oproepen en berichten worden weergegeven zodra ze binnenkomen. Op deze manier voorkom je dat je je telefoon ontgrendelt en in een Instagram-gat valt.

Apps

Fitness-trackers worden gesynchroniseerd met een smartphone om je belangrijkste gezondheidsstatistieken in een app weer te geven. Terwijl sommige slechts een gemakkelijk leesbaar alternatief bieden voor het scherm van je fitnesshorloge, bieden andere extra functies, zoals het kunnen registreren wat je eet.

De Fitbit-producten die in deze lijst voorkomen, hebben 12 maanden gratis toegang tot Fitbit Premium, wat meestal € 7,99 per maand kost. Het merk beschrijft het als een hulpmiddel dat begeleide programma’s en trainingsschema’s kan bieden om je te helpen ‘actief te blijven, goed te slapen, stress te beheersen en meer’.

Hoe wij activity trackers testen

De activity trackers waren allemaal nauwkeurig bij het meten van genomen stappen en afgelegde afstand, terwijl ze ook nuttige statistieken gaven wanneer ze werden gedragen tijdens bijvoorbeeld hardlopen, CrossFit-workouts, dans- en tennissessies . Ze zagen er goed uit, voelden comfortabel aan en kwamen ook niet te snel zonder batterij te zitten.